Szegedi hírek

2023.02.18. 07:40

Sálak, mezek, relikviák egy petőfitelepi sörözőben - Galéria

A díszítés alapját a kocsmáros saját gyűjteménye adta, de több vendég is felajánlott sálakat és mezeket, amelyek már teljesen beborítják a falakat.

Imre Péter

Sálakba és mezekbe öltözött az egyik petőfitelepi kocsma. A díszítés előtt Mojzes Zoltán és a pultos, Fábián Anja. Fotó: Imre Péter

Mojzes Zoltán az elmúlt évben, július elsején vette át az egyik petőfitelepi sörözőt édesapjától, Mojzes Sándortól, akinek a neve jól cseng a szegedi zenészvilágban, ismert dobos volt, még a közelmúltban is szerepelt helyi rendezvényeken. Zoli elhatározta, mindenképpen változtat, új arculatot ad a helynek.

A Ferencvárost Nyilasi Tiboron keresztül szerettem meg, 8 évesen televízióban láttam játszani az argentínai világbajnokságon, majd a négy évvel későbbi spanyolországi tornán. Ez volt az első kapcsolatom a labdarúgással, a sporttal, amely azóta is tart – mondta az 52 esztendős Mojzes Zoltán. Így kézenfekvő volt, hogy a design-váltást ebben az irányban valósítja meg.

Legféltettebb kincse a dedikált Fradi-mez, amelyet egy szegedi teremfoci tornán sikerült aláíratnia az akkori játékosokkal, például Balog Zoltánnal, Maróti Bélával, Juniorral és Prukner László vezetőedzővel, aki az NB I. 3. helyén végzett a zöld-fehérekkel a 2010/11-es szezonban. Ez a mez is helyet kapott a tetszést arató dekorációk között, akárcsak az első Bajnokok Ligája évad felsője és a tragikus körülmények között elhunyt Simon Tiborra emlékező sál. A díszítés alapját saját gyűjteménye adta, de több vendég is felajánlott sálakat és mezeket, amelyek már teljesen beborítják a falakat.

Tervezem a másik terem hasonló kialakítását is. Ennek az ajtaján napjainkig virított az a felirat, hogy „vizitdíj és ápolási díj befizetésére kijelölt hely”, valamint a tavasszal nyíló megújult terasz is a sportos vonalat viszi majd tovább 

– árulta el Zoli.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában