Helyi bulvár, celeb

2023.05.30. 12:04

Ennyibe kerül lehozni egy holttestet a Mount Everestről

Nem csak a hegy megmászása kerül sokba.

Delmagyar.hu

Forrás: unsplash.com

Jelenleg több mint 200 holttest van a Föld legmagasabb pontján – ennek kapcsán közölt egy cikket a Volgakstovo fehérorosz oldal, amiben kifejtették, hogy mennyibe kerül lehozni egy holttestet a hegyről. Mint írták, „amikor a hegymászók megpróbálják meghódítani az Everestet, el kell fogadniuk egy fájdalmas igazságot: ha a hegy elveszi az életüket, akkor a szeretteiknek sem ad holttestet”.

Mint írták, egy holttest lehozása az Everestről 10.000 és 40.000 dollár körül mozog. A végső összeg attól függ, hogy milyen magasságból hozzák le, és mennyi munkaórát vesz igénybe. Ezenkívül sérültnél a kórházba vagy a hazába történő továbbszállításhoz szükséges helikopter vagy repülőgép bérleti díja is beleszámíthat a számlába.

A sok kísérlet ellenére eddig csak egyetlen holttestet sikerült lehozni.

Ugyanakkor több sikeres mentés is történt olyan sérült hegymászók esetében, akik megpróbálták megmászni a csúcsot, de bajba kerültek.

Olvasható a Mandiner oldalán.

https://mandiner.hu/cikk/20230530_everest_holttest_hegymaszas_halal_lehozas_koltseg_kulfold?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner&fbclid=IwAR2fFMw1awCgEva4QmIJe6zkXQmOXycq4vt4cfO4Mjk5SD3fKJaGzgS1Dow

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában