Szebb díszletet, mint a kastély parkját, el sem lehet képzelni az operettgálához

2023.07.30. 13:15

Nagymágocson megidézték a monarchia korát - Galéria

A kastély parkját feldíszítették, a szökőkutakat beindították. Egy este erejéig visszarepült az idő Nagymágocson a monarchia korába. A gyönyörű környezetben még szebbnek tűntek az operettdallamok.

Kovács Erika

A nézők néhány órára szinte a monarchia korában érezhették magukat. Fotó: Kovács Erika

Negyedik alkalommal rendezett operettgálát a Csongrád-Csanád vármegyei Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény. Korhű tárgyakkal, eszközökkel és egy Barokk Angyallal idézték meg a múltat, így különleges környezet várta a gála látogatóit, akik nem csak helyből, hanem a környékbeli településekről is érkeztek.

Ellátottjaink nehezen jutnak el színházba. Nehezen mozognak, fárasztó lenne Szegedre, Szentesre vagy Békéscsabára utazniuk, pedig az operettet mindenki nagyon szereti. Úgy gondoltuk, ha már nem tudjuk őket elvinni egy előadásra, akkor jöjjön az operett a nagymágocsi kastély parkjába 

– mondta Drubináné Fodor Katalin, a Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény igazgatója. Kiemelte, a környezet ehhez a műfajhoz adja magát.

Hálásan köszönöm munkatársaim hozzáállását, akik megszervezték a programot és nagyon szép dekorációkat készítenek minden évben. A rendezvény nemcsak az ellátottjainknak szerez örömet, hanem sok mindenkinek, akik eljönnek erre az estre

 – fogalmazott az igazgatónő.

A program ingyenes volt. A résztvevők ifjabb Nacsa Károly hintójával bejárhatták a kastélyparkot, Kádár Ferkó Fotószínházában korabeli ruhákban lehetett képeket készíttetni, egy Barokk Angyalt, vagyis egy BMW 501-est is meg lehetett csodálni. A Tehetség öröklődik című kiállításon Máté Ferencné és Kisné Varju Ildikó mutatkozott be kézműves munkáival. 

Az est fénypontjaként a Monarchia Operettszínház Csillagai léptek színpadra, akik a közönséget is bevonták egy-egy produkcióba. Ugyancsak hatalmas sikert aratott Szulák Andrea műsora, aki örökzöld magyar slágereket adott elő. Lapunknak elmondta, a zenében mindenevő kalandornő, aki a jazztól a popzenéig és a zenés színházi műfajokig mindent szeret. 

Operettet énekelni először a Monarchia csillagai hívtak, addig csak musicalekben játszottam, de nagyon megszerettem ezt a műfajt is. Játszani nem más, mint a musicalt, de hangtechnikailag mást igényel. Az utóbbi időkben egyébként már magyar nótákat is énekeltem. Ahogy érlelődöm, annyira dúsul a palettám. Mondjuk az operát azért inkább kihagynám

 – jegyezte meg lapunknak Szulák Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában