Helyi bulvár, celeb

2023.08.08. 09:30

Shane Tusup egykori tanítványa döntött a Vasas ellen

Delmagyar.hu

Fotó: Gemes Sandor

Óriási kiváltságban van részünk. Az ölünkbe hullott a lehetőség, ami országos szinten is óriási dolog. Ő a sportszakma csúcsa, amit ő adhat nekünk, maximálisan ki kell használnunk. Céljaink vannak csapat és egyéni szinten is. Élnünk kell a lehetőségekkel.

A fenti idézet Borvető Árontól származik, aki az első fordulóban Kazincbarcikán (1-0-ra győzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia) és szombaton a Vasas ellen is (4-3-ra győztek a szegediek) győztes gólt szerzett. Borvető 2020. október 15-én nyilatkozott így az NB1.hu-nak, amikor az NB III-as III. Kerületi TVE bejelentette, hogy több játékosának is egyéni képzéseket tart majd Shane Tusup, aki tevékeny részt vállalt magára Hosszú Katinka sikereiből is.

A Kerület vezetői azért kötöttek együttműködést Tusuppal, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy az óbudai játékosok magasabb osztályba igazolhassanak.

Borvető Óbudáról az NB II-es Haladáshoz került, majd Szombathelyről igazolt Szegedre, az eddigi két fordulóban 77 percnyi játékidő elég volt neki ahhoz, hogy kétszer is győztes gólt szerezzen.

A Szeged és a Vasas őrült jó mérkőzést játszott egymás ellen. A hazaiak kétgólos előnnyel vonulhattak a pihenőre, majd a fordulás után a csereként beállt Radó András vezérletével egyenlítettek az angyalföldiek. Szilágyi Zoltán a 80. percben ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd Radó a 90+2. percben 11-esből egyenlített, majd két perccel később Borvető eldöntötte a három pont sorsát.

Borvető Áron
Fotó: Gemes Sandor

Nagyon kiélezett meccs volt, kétszer is úgy éreztük, hogy már a kezünkben van, de mindkétszer hagytuk is kicsúszni onnan. Szerencsére a gólom a legvégén volt, amire már nem tudott válasz jönni, úgyhogy nagyon örülünk a végkimenetelnek. Legfőképpen a szurkolóinkat emelném ki, mert nagyon jó hangulatot teremtettek. Szakadt az eső, potyogtak a gólok, talán egy fokkal mi akartuk jobban a győzelmet. Azt gondolom, hogy megérdemeltük. A soha nem adjuk fel mentalitást kell továbbvinnünk. Meccsről meccsre készülünk, vannak céljaink, de nagyon hosszú a bajnokság, igyekszünk továbbmenteni a formánkat

 – mondta Borvető a lefújás után az M4 Sportnak.

Borvető így nyilatkozott a folytatásról és a távlati célokról:

Két győztes góllal indítottam az évet, semmi rosszat nem tudok mondani. Szeretem, ha sűrű a program, de először az Ajka elleni meccsre fókuszálunk. Az NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, résen kell lennünk a folytatásban is.

A Szeged vasárnap 19 órakor lép pályára az előző bajnokság meglepetéscsapatának számító Ajka otthonában. Az ajkaiak a harmadik, a szegediek a negyedik helyen végeztek az előző kiírásban.

Olvasható az NB1.HU oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában