Az Öreg Kőrössytől Algyőig gyalogolhattak a résztvevők

2020.11.08. 17:16

28 kilométer volt a legnagyobb táv az idei tiszai teljesítménytúrán

A túrázók banánt, sós útravalót és frissítőt vehettek magukhoz mielőtt nekiindultak a barangolásnak.

T. A. P.

A kis csapat a legrövidebb távon nevezett, tekintettel a tagok életkorára. Fotó: Kuklis István

– A hat kilométeres távon veszünk részt, tekintettel fiatal túratársaimra. Remélem, visszafelé kocogni is tudunk majd – mondta lapunknak Tuczakov Szilvána, aki kislányával és egy eleven kutyussal érkezett a helyszínre. Az édesanya elmondta, a 7 éves Bakos Liliána szeret futni, nagyon várta már az újabb sportolási lehetőséget.

Kifli, az 5 hónapos tacskó szemmel láthatóan már alig bírt magával, indult volna a felfedezőútra. A kutyák a rendezvényen egyébként érvényes oltási könyvvel vehettek részt. A kis csapat számos sporttárssal együtt az Öreg Kőrössy Halászcsárda előtti túraközpontból indult útnak a hagyományos Öreg Kőrössy Gyalogos Teljesítménytúrán. A Fit Family Program részeként Szegeden évek óta ezzel a sporteseménnyel zárják a szabadidős sportrendezvényeket. Háromévestől a 70 évesig körülbelül 100-an vesznek részt az év során egy-egy ilyen szegedi rendezvényen.

 

A 28 kilométeres távon 7 óra, 12 kilométeren 4 óra volt a szintidő, a legrövidebb, hat kilométeres távot 2 óra alatt lehetett teljesíteni. Párok, családok és egyéni indulók keltek útra a ködös Tisza-parton a jó hangulatú, hétvégi kutyabarát sportrendezvényen.

A túrázók banánt, sós útravalót és frissítőt vehettek magukhoz mielőtt nekiindultak a barangolásnak. A távok teljesítését a nevezést követően 11 óráig kellett megkezdeni, a túrához térképet kaptak az indulók. A túra nyomvonalát idén is a Tisza árterében jelölték ki, így a résztvevők testközelből ismerkedhettek a változatos élővilággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában