Szeged

2020.12.27. 09:30

Az SZTE is kutatja a mesterséges intelligenciát

Fontos szerepeket kapott a Szegedi Tudományegyetem az idén ősszel útnak indított Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) munkájában, amelynek egyedüli vidéki egyetemként tagja.

delmagyar.hu

Illusztráció/Pixabay

Fotó: Illusztráció/Pixabay

Óriási az igény arra, hogy a mesterséges intelligencia megjelenjen a különböző tudományágakban. Ennek támogatása és elősegítése a MILAB egyik feladata. Öt év alatt csaknem 12 milliárd forintot fordíthatunk e cél megvalósítására

– közölte Gyimóthy Tibor, az SZTE Szoftverfejlesztési Tanszék professzora, az SZTE MILAB-projekt szakmai vezetője.

A MILAB önálló küldetése, hogy ezen a tudományterületen Magyarország ott legyen a nemzetközi élvonalban. Hat kutatási projektje közül kettőt az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézet munkatársai vezetnek.

Farkas Richárd, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszék egyetemi docense irányítja a „Nyelvtechnológia fejlesztése” kutatási területet, amely az emberi beszéd szóbeli és írásbeli formáinak automatizálását tűzte ki célul. A „Biztonság és személyes adatok védelme” projekt irányítója pedig Ferenc Rudolf, az SZTE Szoftverfejlesztési Tanszékét vezető egyetemi docens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában