Hogy jusson az ünnepi asztalra is

2020.12.16. 19:44

Gyorsan összegyűlt az adomány a rászoruló vásárhelyi családoknak

Pár hét alatt több mint egymillió forintot gyűjtöttek adományozók a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség felhívására. Rászoruló családokat segítenek tartós élelmiszerrel.

T. Sz.

A nehéz sorsú családokat segítik az adománnyal, hozzájárulva az ünnepi asztalhoz. Fotó: Tábori Szilvia

– Keresztyén ünnepünk még inkább családivá válik, és eb­­ben a helyzetben a terített asztal szerepe megerősödik. A béke és nyugalom terévé válik, ahol közösen együtt lehetünk. Ezt nemcsak magunknak, hanem mindannyiunknak kívánjuk. Ezért szervezünk gyűjtést az „Asztalt terítesz…” jelmondattal – hangzottak el hetekkel ko­­rábban Bán Csaba református lelkész szavai egy vasárnapi istentiszteleten. Az adománygyűjtéssel a nehéz sorsú családok karácsonyi asztalához szeretett volna hozzájárulni a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség szeretetszolgálati csapata.

A nehéz sorsú családokat segítik az adománnyal, hozzájárulva az ünnepi asztalhoz. Fotó: Tábori Szilvia

A felhívásuk közzétételét kö­vető három hétben 1 millió 154 ezer forint összeg érkezett támogatásként hozzájuk – mondta kérdésünkre tegnap délután Bán Csaba, majd hozzátette: a pénzbeli hozzájárulás mellett az egyik gyülekezeti tagunktól több mint harminc kilogramm tisztított diót kaptak, adagokra csomagolva.

Hálásak minden se­­gítségért

– mondta. A darabonként 9-10 kilós, főként tartós élelmiszerből álló kétszáz csomagot a Sorsok Háza családjaihoz, illetve öt-hat területi körből kiválasztott rászorulóknak juttatják el.

Különösen odafigyeltek a külterületen élőkre; harminc-negyven családot ke­­resnek fel

– hangsúlyozta a re­­formátus lelkész, majd személyes érintettségét említve elmesélte, hogy az idén nyáron múlt kilencvenesztendős, tanyán, egyedül élő gyülekezeti tagjuk kérte, ne feledkezzenek meg az ott élőkről. Ha nem is járnak templomba, Isten közelében élnek!

Grezsa-Klein Marianna, a csaknem száztíz pszichiátriai és szenvedélybeteggel foglalkozó Sorsok Háza telephelyfelelőse azt hangsúlyozta: valamennyi gondozottjuk mögött egy egész rászoruló család áll. Korábban szintén egyházi gyűjtéssel kaphattak az érintettek gyermekei cipősdobozokat, idén élelmiszercsomagot juttatnak el hozzájuk. A terápiás segítőkkel dolgozó Sorsok Háza még december 24-én is nyitva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában