Napszínes

2021.01.20. 16:38

Kozmetikusnak állt a tél

Az idei első igazán jeges hétfő reggelen annyira hideg volt, hogy még az autók szeme is kinyílt, nem csak az embereké.

Farkas Judit

Az idei első igazán jeges hétfő reggelen annyira hideg volt, hogy még az autók szeme is kinyílt, nem csak az embereké.

Fotó: Farkas Judit

Reggel sokakkal előfordul, hogy alig látnak, amikor kitámolyognak az ágyból, magukba önteni az első kávét. A friss levegőben, amikor már rohanunk a dolgunkra, kinyílik a szem – főleg, ha jó csípős az idő. Az idei első igazán jeges hétfő reggelen annyira hideg volt, hogy még az autók szeme is kinyílt, nem csak az embereké. Egy piros autón mintha belerajzolták volna az ablak havába a szemgolyót, volt, ahonnan Harry Potter-szemüveg nézett ki a hátsó ülésnél, jégből. Visszatükröződött benne az útszéli fa.

Az idei első igazán jeges hétfő reggelen annyira hideg volt, hogy még az autók szeme is kinyílt, nem csak az embereké. Fotó: Farkas Judit

A harmadik szempárt – és a felette lévő szőrzetet – a Petőfi sugárúton, a Szivárvány kitérőnél találtuk. Az egykori Art étterem egyetlen megmaradt falával párhuzamosan parkolt egy autó, valószínűleg nem használták a havazás óta. A hátsó szélvédőn két erőteljes, érdekes formájú szemöldök fejlődött ki, ahogy a hó egy része lecsúszott, más része odafagyott. Az ötéves gyerek óvodába menet gonosznak nevezte a nézését, de lehet, hogy csak mérges volt. Meglátta magát a szemközti ablaküvegben, és nem tetszett neki az eredmény. A tél kozmetikusnak állt, de ha ez volt a mestervizsgája szemöldökszedésből, még kicsit gyakorolni kell. Reméljük, idén lesz még rá alkalom. Télnek a két havas nap igen rövid volt.

képalá: Némelyik autóra szemet rajzolt az időjárás, de volt, ahová szemöldököt is. Fotó: Farkas Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában