A nap fotója – ilyet még nem látott

2021.01.22. 18:10

Szívecskés kenyér

Amikor egyik olvasónk szétvágta a kenyeret, egy szívecskét talált benne, meg is örökítette nekünk. Fotó a cikkben.

Tóth A. Péter

Forrás: Pixabay

A vasárnapi reggeli elkészítésekor mosolyt varázsolt arcunkra a belvárosi pékségben vásárolt finom kenyér szelete. Egy csodálatosan szabályos, szív alakú buborék bukkant elő belőle. Úgy látszik, még a szívüket is „belesütötték” a kenyérbe az albán pékségben – mondta lapunknak Nyári Lászlóné.

A nyugdíjas tanárnő a reggelihez terített meg éppen, amikor a különleges szeletre bukkant. Böbe néni elmondta, hogy két unokájának ő nemigen szokott kenyeret sütni, de a gyerekek annál inkább szeretik a házi süteményeket. Nyári Lászlóné törzshelyükön vásárolta a félbarna kenyeret, a szeletben rejtőzködő különös tésztabuborék azonnal beindította a fantáziáját.

Nyári Lászlóné nem mindennapi formára lelt a szeletelt kenyérben.
Fotó: Nyári Lászlóné

– Első gondolatom az volt, hogy gyerekfejjel én is láttam már hasonlót. Emlékszem, megkérdeztem sok-sok évvel ezelőtt nagymamámtól, hogy mik azok a lyukak a kenyér belsejében. Ő azt válaszolta nekem, hogy ott laknak az angyalok, ők készítették. Tegnap egyik kedvenc íróm, Oscar Wilde gyönyörű gondolata is beugrott, arról írt, hogy mindenki a sarat tapossa, csak van, aki közben a csillagokra

tekint.

Nyári Lászlóné úgy érzi, a korábban Szegedet is elárasztó, piros szívecskés ablakok mellett a szíves-lyukas kenyérszelet is a szeretetről szól. A szegedi nagymama szeretné az unokákkal együtt megőrizni a kedves emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában