csak filmek segítségével tudnak kapcsolatot tartani

2021.02.22. 17:43

Klubfoglalkozások helyett filmeket néznek

Az online térben és televízióműsor segítségével tartja nyugdíjas tagjaival a kapcsolatot hónapok óta a Senior Center. Bár már tervezik új szakkörök indítását, egyelőre erre még nincs lehetőség.

Munkatársunktól

Boros Gyula elmondta, egyelőre csak filmek segítségével tudnak kapcsolatot tartani a Senior Center klubtagjaival. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Kézimunkaszakkör, kézimunka-készítő csoport, illetve kü­­lönböző klubok – például ér­megyűjtő, römi, társasjáték – elindítását tervezi a Senior Center. A hírt Facebook-oldalukon osztották meg, és már várják az érdeklődők jelentkezését. Természetesen mindezek csak akkor indulhatnak el, ha a szabályok ezt lehetővé teszik. Addig továbbra is csak virtuálisan tud az idősek közösségi központja kapcsolatot tartani tagjaival.

Boros Gyula elmondta, egyelőre csak filmek segítségével tudnak kapcsolatot tartani a Senior Center klubtagjaival. Fotó: Kuklis István

– A Senior Center 64 klubot működtet, ezek mellé tervezzük ezeknek a baráti kluboknak a létrehozását. Az idősek már nagyon jönnének, igényük van a társasági életre, hiszen sokan közülük egyedül élnek. Egyelőre azonban ez még nem megoldható – mondta el lapunknak Boros Gyula idősügyi referens. Mint mesélte, az utóbbi hónapokban rengeteg programjuk maradt el, ezek egy részét online műsorral próbálták pótolni. Ilyen volt például az idősek napja és a karácsony, amelyet egy-egy televízióműsorral helyettesítettek. Most pedig egy sorozatot készítenek, amely szintén a Szeged Televízióban lesz látható.

– A filmek egy részét már leforgattuk, mások még készülnek. Látható lesz például Duda Ernő nálunk tartott előadása, bemutatkozik Németh György karikaturista, Csurgó Edit a sárkányhajóklubról beszél, illetve megismerhetik Török Gizi gyékényszobrászt is. De tervezzük már a húsvétot is: bemutatjuk, hogyan lehet egyszerű, saját készítésű díszekkel feldobni otthonunkat – sorolta Boros Gyula. A filmeket a Se­nior Center fotó- és filmszakkörének tagjai készítik, a Szeged Televízió után pedig a központ Facebook-oldalán is láthatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában