Szeged

2021.03.31. 18:25

Nincs olyan, hogy valami nem virágtartó

Egyre népszerűbbek a virágtartóként használt kerékpárok.

A. T. J.

– Úgy kezdődött nálam ez a holland bicikliőrület, hogy mindig is tetszettek ezek a romantikus kétkerekűek egy-egy virágcsokorral, ha gurulnak, ha nem. Nekem sportosabb mountain bike-om van, de annyira imádom, ha látok ilyen kosaras biciklit teli levendulával például, mert a toszkán vidék hangulatát idézi fel bennem – mondta Rabi Vik­­tória, aki tápéi házának kertjében borított virágba egy kétkerekűt.

Viki Toszkánában látott elő­ször ilyen biciklit, ami nem is dísztárgy volt, hanem egy asszony vitt fűszernövényeket és pár szál virágot a kerékpár kosarában. Azóta több háznál is találkozott kreatív virágos biciklikkel Európa-­szerte. Mint mondta, egy egy­­szerű, fehérre fújt jármű piros muskátlikkal is nagyon mutatós tud lenni.

– Máltán és Olaszországban, illetve Tihanyban is több üzlet bejáratát egy ilyen biciklivel dobták fel. Tihanyban telis-tele volt a kosár levendulával

– tette hozzá.

A legnehezebb a virágokkal díszített kétkerekű kitámasztása volt, de párja segítségével azt is megoldotta Rabi Viktória. Fotó: Rabi Viktória

Kiskertjében a célra ingyen elvihető biciklit keresett, amihez nap múlva hozzá is jutott. Párja lefújta kék festékkel, aztán, mint mondta, a díszítés már gyerekjáték volt, csak rá- és körbepakolták virágokkal. – A nehéz része a kitámasztás volt, de egy erős férfikéz megoldja – dicsérte párját, majd egy Makkoshá­­zi körúti ismerősét, akinek kertjéből a növényeket kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában