Csanádpalota

2021.03.08. 17:31

Nőnapi szegfűt ajándékoztak a Motoros Kalandorok – Galéria

Fiatal kora ellenére számos taggal büszkélkedhet a Csanádpalotai Motoros Kalandorok Egyesülete. Deli Csabáék néhány napja virágokkal lepték meg a palotai intézményekben dolgozó hölgyeket.

Tóth A. Péter

A csanádpalotai hölgyek mindenütt nagy örömmel fogadták a Motoros Kalandorokat. Fotó: Nyerges János

Fotó: Nyerges János

– Három éve alakítottuk meg az egyesület magját, a kislányommal és a keresztfiammal kezdtünk el motorozni. Egy évvel később csatlakoztak hozzánk a helyi kismotorosok, ekkor még kizárólag 50 köbcentis motorokkal túráztunk a környéken – mondta lapunknak Deli Csaba, a Csanádpalotai Kalandorok Motoros Egyesület vezetője. Hozzátette, jelenleg 35 taggal büszkélkedhet az egyesület.

A motorozás szeretete hozta össze a kalandorokat, tavaly novemberben alakultak egyesületté, 12 alapító taggal. A tagok: Deli Csaba, Perneki Mihály, Poppány Károly, Vaszkó Zoltán, Steik Róbert, Gazsó Róbert, Kondé Zoltán, Klembucz Dávid, Vass Mihály, Kriván Norbert, Nyerges János és Haluska Pál.

– Helyi vállalkozóktól vásárolt virágokkal leptük meg a városi intézmények dolgozóit. Nőnapi akciónk keretében 76 szál szegfűt szállítottunk ki, és nyújtottunk át a hölgyeknek.

Tanárok, tanítók, doktornők, asszisztensek mellett óvónők kaptak virágot. A helyi bölcsőde, az idősek bentlakásos és nappali otthonának dolgozói is örömmel fogadtak minket

– mondta.

A motoros hangsúlyozta, azt szeretnék, ha minél többen kedvet kapnának a motorozáshoz, és csatlakoznának hozzájuk. A Csanádpalotai Kalandorok nevű Facebook-csoportjukon keresztül lehet követni az egyesület éves tevékenységét, és a programokat.

Korábban távolabbi tájakra is eljutottak, 2019-ben augusztusában 3 nap alatt 900 kilométert mentek az 50 köbcentis Simsonokkal.

Akkor az Északi-középhegység tájain kalandoztak, az Üvegtigris büfébe is betértek.

– Tavaly négy nap alatt 1111 kilométert mentünk, idén nyáron 2000 kilométeres távra indulunk, úti célunk a Bihari-hegység. Amennyiben a vírushelyzet engedi, májusban falunapot tartunk, amelyre 0-tól 150 éves korig mindenkit szeretettel várunk. Parasztolimpia, gumicsizmadobás, kerékpáros gyorsulási verseny is szerepel majd a programok között – sorolta a motoros.

Kép alá: A csanádpalotai hölgyek mindenütt nagy örömmel fogadták a Motoros Kalandorokat. Fotó: Nyerges János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában