Kiváló eredményeket értek el

2021.06.14. 16:00

Az erdészetiben ketten kaptak Kiss Ferenc-díjat

A Kiss Ferenc Erdészeti Technikum fali tablójára évről évre felkerülnek a legjobb tanulók fotói.

Tóth A. Péter

20210607 Szeged Kiss Ferenc Erdészeti iskola két diákja Kiss Ferenc díjat kapott. Képen: Mózes Máté, Máhig József igazgató, Taskovity Balázs. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Kiss Ferenc-díjat idén két diáknak adták át. Az idei győztes, Taskovity Balázs mellett a járványhelyzet miatt a tavalyi győztes, Mózes Máté is most kapta kézhez a plakettet.

Mózes Máté és Taskovity Balázs is most vehette át a Kiss Ferenc-díjat. Fotó: Frank Yvette

Mózes Máté jelenleg a Soproni Egyetem erdőmérnöki karának hallgatója. 2019 tavaszán az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének erdészet és vadgazdálkodás ágazati döntőjében a második helyen végzett, ugyanabban az évben ősszel pedig a Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékversenyen csapatban 2., egyéniben 1. helyezést ért el. Még két vizsgát kell abszolválnia az egyetemen, és túl is lesz az első soproni tanévén.

– Az egyetemre való átállás a technikum után azért sem egyszerű, mert kissé hátrányban vagyok a gimnáziumból érkező társakhoz képest. Tanáraim szerint a felsőbb években fog kidomborodni, amit itt, Szegeden elsajátítottam, hiszen a szakmai tárgyakból a technikum kiváló alapokat nyújtott. Szeretném megszerezni az erdőmérnöki diplomát, majd állami gazdaságnál vagy egy magán-erdőgazdaságnál elhelyezkedni a szakmában. Taskovity Balázsról ősszel már írtunk, 2020 szeptemberében a tompai diák az OEE Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíjasa lett.

– Sokszor láttam a falat, hogy a legjobbak ott szerepelnek a büszkeségek között, és elsős koromban eldöntöttem, hogy én is szeretnék közéjük tartozni. Ez sikerült is ezzel a díjjal. Egy órája lett vége a technikusi vizsgámnak, hivatalosan is megszereztem a képesítést. Furcsa érzés tudni, hogy nem lesz több vizsgám Szegeden. Néhány hét és kiderül, hogy sikerült-e a felvételim a Soproni Egyetem erdőmérnök szakára

– mesélte a díjazott, s hozzátette, bekerült egy keresztény ifjúsági misszió­ba, ha minden jól megy, akkor nyáron angol nyelvi táborok vezetésében vesz majd részt gyakornokként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában