Fontos strandolási szabályok!

2021.06.08. 19:48

Mulati Árpád: Felhevült testtel ne fürdőzzünk! – Videó

Jó ha megfogadjuk Mulati Árpád a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tagjának szavait!

delmagyar.hu

Lapunknak a délelőtti szünidőindító biztonsági juniálison Mulati Árpád, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tagja arról beszélt, hogy bár megyénkben csak kevés kijelölt fürdőzőhely van, mégis sokakat csábít az ismeretlen víz, amit sokszor elővigyázatosság nélkül közelítenek meg.

– Többen belesétálnak, de nem tudják milyen mély a meder, annak mi van az alján, például egy kagyló vagy kő is megsértheti a lábukat. Gyakran fejest is ugranak a vízbe, ami miatt nyaki gerinc sérülések történnek, és még mindig sokan mennek felhevült testtel vízbe. Fontos, hogy csakis kijelölt helyszínen fürdőzzünk és azt ne felhevült testtel tegyük

– mutatott rá.

Hangsúlyozta, ha bajbajutott embert látunk, akkor azonnal kérjünk segítséget és ne mi próbálkozzunk a megmentéssel, hiszen elő szokott fordulni, hogy a bajbajutott megmenekül, de a segítő végül a vízben marad.

Pont ma adtunk hírt arról, hogy gyerekeket mentettek ki a Tiszából Szegednél, akiknek azonnal a segítségére sietett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálati kisgéphajója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában