#napszínes

2021.06.16. 14:04

Világítótorony és hajkorona muskátliból – Látványos szegedi kerti dekor cserepekből

Az egyik szegedi Facebook-csoport egy tagja lett figyelmes azokra a különleges kerti díszekre, amelyek a Sólyom utcát teszik hangulatosabbá.

K. A. R.

Egyszerű, praktikus ötlettel varázsolták vidámmá a kiskerteket a Sólyom utcában. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Úgy döntöttünk, mi is csodájára járunk a többnyire virágcserepekből készült dekorá­cióknak. Láttunk szélmalmot, világítótornyot és vicces figurákat is, utóbbiak mostanra gyönyörű „hajkoronát” kaptak muskátliból.

Ezek a szépségek is azt bizonyítják, hogy nemcsak illatos és színpompás virágokkal lehet hangulatossá tenni egy kiskertet, hanem egyszerű, praktikus ötletekkel a kidobásra szánt vagy a padláson porosodó tárgyainkból is színes kerti dekorációt gyárthatunk.

Például ha összeválogatjuk a használatlan agyagcserepeinket, festékkel színesre kenjük őket, festünk rájuk ablakokat, majd a tetejükre egy napelemes lámpát helyezünk, akkor máris kész a saját gyártású világítótornyunk.

Egyébként nemcsak a lakásunk vagy kertünk dísze lehet a dekorált cserép, hanem akkor is jól jön, ha már kifogy­tunk az ajándékötletekből. Egy-egy ilyen díszes, ötletes cserépkompozícióval örömet szerezhetünk a szeretteinknek például névnapjukkor vagy születésnapjukkor. És ha még virágot is ültetünk bele, akkor igazán alkalmivá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában