Helyi életstílus

2021.08.20. 20:22

Halászléfőzéssel és kenyérszenteléssel ünnepeltek – Fotók

K. A. R.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Államalapító Szent István királyunk példájában a magyarság mindig találhat kapaszkodót és iránymutatást az időszerű problémák megoldásához és a jövő kihívásai leküzdéséhez. István Magyarországot a Nyugat részévé tette, de kiváló kapcsolatokat ápolt a keleti Bizánccal is. Szívesen fogadott jó tanácsot és segítséget külországból, de ha kellett, fegyverrel is megvédte hazánk szuverenitását és függetlenségét a leghatalmasabb európai birodalommal szemben is – mondta el pénteken a Fokán Haág Zalán, a KDNP szegedi szervezetének elnöke.

A Tisza-parton beszélt arról is, hogy István az országot és annak népét kereszténnyé tette, de nem felszínes, taktikai megfontolásból, hanem mély hitbéli meggyőződésből. Nem csupán formálisan, hanem lelkében akarta megtéríteni, helyes útra vezetni országa lakóit. Imre herceghez intézett intelmei, majd az ifjú trónörökös halálát követően Magyarország Szűz Mária oltalmába ajánlása ékes tanúbizonyságát adják ennek – hangsúlyozta.

Leszögezte, nemzetünk és hazánk megmaradása és boldogulása szempontjából azóta sem volt, nincs és nem is lehet más út, csak a keresztény, magyar, Szent István-i út.

Ebédre hal sült, valamint a méretes bográcsokban halászlé készült a folyó partján. A KDNP programja már évek óta hagyomány Szegeden, és természetesen a kenyérszentelés is az esemény része, az új kenyeret ezúttal Fazakas Attila plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában