Pusztaszer

2021.08.05. 17:28

Saját erőből újította fel Gábor és Ágnes a játszóteret

Csaknem 15 éve a pusztaszeri Nagy Gábor kis játszóteret épített élelmiszerboltjuk mellé, amit a gyerekek hamar megkedveltek. A fa játékelemeket „megette” az idő, ezért Gábor – vagy ahogy mindenki ismeri, Szamóca – és párja, Ágnes teljesen felújították, így a kicsik ismét használhatják.

Imre Péter

Megújult Pusztaszeren a kisbolt melletti játszótér. Fotó: Máté Gábor

Fotó: Máté Gábor

– A történet úgy kezdődött, hogy mintegy 15 éve megépítettem ezt a játszóteret a boltnál. Azért gondoltam, hogy szükség van rá és jó lesz, mert a nálunk vásárló szülők nem tudtak mit kezdeni a nyűgös csemetékkel – elevenítette fel a kezdeteket Nagy Gábor, alias Szamóca, aki augusztus 5-én, vagyis ma ünnepli 46. születésnapját. A mini „játszó” felújítása neki és a gyerekeknek is ajándék.

Hiánypótló volt

Amikor Nagy Gábor a játszóteret létrehozta, még nem volt a velük szembeni téren a piac melletti létesítmény. Kicsit tartottak is attól, hogy annak megépülte után az övék feleslegessé válik, nem lesz rá igény, de félelmük alaptalannak bizonyult: a gyerekek megszerették és rendszeresen jártak oda – emlékezett Szamóca párja, Katona Ágnes.

Az „epres” becenév egyébként úgy ragadt rá, hogy édesanyja zöldségkeres­kedőként dolgozott, egyszer megmaradt több fagyasztott földi eper, amit ő 6-7 évesen folyamatosan elvitt, elhordott pajtásainak, így lett Gabócából előbb Szamócás, majd Szamóca.

Megújult Pusztaszeren a kisbolt melletti játszótér.
Fotó: Máté Gábor

Elteltek az évek

A puhafából, főleg fenyőből ké­szült játékszerek, játékelemek elhasználódtak, és egyre inkább rájuk fért volna a rekonstrukció. Megtörténtére Nagy Emese alpolgármester hívta fel a figyelmet a település közösségi oldalán:

„Bizonyára láttátok, hogy a kisbolt melletti játszótér teljesen megújult. Szépen és gondosan, önerőből és sok szeretettel készítette el Gábor, Ágival”.

– Teljesen felújítottam mindent, ugyanis a faszerkezet el­­korhadt, most már keményfából, tölgyből építettem újra a játékelemeket, a két függőhidat, a három hintát, illetve a nehezen megmászható, ügyességet követelő lépcsőket. Egyébként mind fejleszti a koordinációs készséget és az ügyességet – mondta Gábor, aki elárulta: a középső, nagyobb torony még hiányzik. Fokozatosan összegyűjtötte a 300-400 ezer forintnyi faanyagot, és 2-3 napját, délutánját rá­­áldozva végezte el a munkát. Ágnes reszortja a festés volt.

Használják a gyerekek

Idézzük ismét a háziorvosi asszisztens, „mellékállásban” alpolgármester, Nagy Emese internetes bejegyzését.

„Mivel az utam naponta többször is arra visz, látom, hogy mennyire szeretik a gyerekek ezt a kis teret. Amikor rákérdeztem a kivitelezőkre, mivel tudnánk megköszönni fáradozásukat és az anyagi ráfordítást, csak annyit mondtak: azzal, hogy használják a gyerekek.”

– Ebben szerencsére most sincs hiány, mióta áll, ismertem olyan diákokat, akiknek az első osztálytól a nyolcadikig itt volt a találkozóhelyük – mondta zá­­rásként Katona Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában