Tiszasziget

2021.09.26. 16:57

Napsütés, vidámság és felhőtlen szórakozás az Őszi Hacacárén – Fotók

Az Őszi Hacacáré egy országosan elindított, ingyenes rendezvénysorozat, melyet az összetartozás jegyében rendeztek megy szombaton, Tiszaszigeten. Ingyenes gyerekprogramok, koncertek, hagyományőrzés és a felhőtlen kikapcsolódás jellemezte a napsütötte rendezvényt.

Varga Lilla

Fotó: Varga Lilla

Napsütés, jókedv és mulatság jellemezte a szombati Őszi Hacacárét Tiszaszigeten. Kora délután a gyerkőcök birtokba vehették az ingyenes ugrálóvárat és nagy játék közepette vattacukrot falatozhattak a volt határőr laktanya területén.

Ferenczi Ferenc, a település polgármestere megnyitóbeszédében kiemelte, nagy örömére szolgált, hogy a koronavírus időszakát követően az zenészek és a közönség együtt ünnepelhettek. Valamint büszkeséggel töltötte el, hogy a rendezvénysorozat egyik állomása Tiszasziget lett.

A fellépők sorát a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszafa Szakcsoportjának tagjai nyitották meg, akik magyarbődi táncokat adtak elő. Az egyesület idén ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Repertoárjukban megtalálhatóak: délalföldi, mezőségi, somogyi, szatmári, sárközi és kalocsai táncok.

Utánuk következtek a Vidám Nagyik Klárafalváról, akik üde és vidám színfoltjai a térségi rendezvényeknek. Kasza Roland, a település közösségi rendezvényeinek állandó fellépője operettől az örökzöld slágerekig terjed, és elképesztő hangjával mindenkit magával ragadott.

A klasszikus zene szerelmesei sem maradtak kikapcsolódás nélkül, ugyanis a Szeged Classic Trió előadásában ismert darabok csendültek fel. Utánuk az egyetemisták köreiben népszerű Zebra Zone csapott a húrok közé. Az ifjú hallgatókból álló formáció tagjai elmondták, hogy a másfél éve alakultak és javarészt indie pop és indie rock zenét játszanak. Saját szerzeményeket, de jól ismert dalokat is színpadra visznek. A banda tagjai: Cserháti Veronika-vokál, Döbör András Pál-szólógitár, Flosznik Dénes-ritmusgitár, Sághy Szabolcs-basszusgitár, Kis Márton Zsombor-dob. Az első éves egyetemisták egyre nagyobb rajongótáborral büszkélkednek, illetve a SZIN-en is felléptek, óriási sikert aratva. Folyamatosan hívják őket koncertezni, és mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kapnak.

A rockos hangvételű koncert után színpadra állt Szőcs Reni, aki 2016-ban indult egy tehetségkutató televíziós műsorban, melyet elképesztő hangjának köszönhetően megnyert. Őt követte Manuel. Az ifjú rapper, akit Az év hazai rap vagy hip-hop albuma, vagy hangfelvétele kategóriákban Fonogram-díjra jelöltek. Este pedig a Retro Discoban „Dj. Harmath” szolgáltatta a talpalávalót a bulizóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában