Másodikként ért célba Toldi Péter

2021.11.22. 11:19

Fantasztikus vásárhelyi siker a 497 kilométeres futóversenyen

67 óra 54 perc 12 másodperc alatt futotta le a 497 kilométert a Hód-Mezőgazda szarvasmarha telepének vezetője. Toldi Péter másodikként ért célba a Phidippides távon 

Munkatársunktól

Közel 500 kilométer után végre célban! Fotó: Pikó Evelin

497 kilométer futás után másodikként ért célba Toldi Péter, a Hód-Mezőgazda Zrt. munkatársa az Athén -Spárta – Athén útvonalon a november 19-22. között megrendezett görögországi versenyen. Toldi Péter november 22-én hétfőn 0 óra 54 perckor lépte át a célvonalat, egyszerre az ismert magyar futónővel, Marázs Zsuzsannával. A két sportember körülbelül féltávtól együtt futott az embert próbáló viszonyok között. Szinte alvás nélkül tették meg az oda-vissza távot – tájékoztatta lapunkat Gulyás Márta, a Hód-Mezőgazda Zrt. titkárságvezetője.

Toldi Péter a Hód-Mezőgazda Zrt. Vajháti Tejtermelő Szarvasmarha telepének vezetője a 497 kilométert 67 óra 54 perc 12 másodperces idővel teljesítette, ez az eredmény több mint egy órával jobb, mint a 2019-ben futott pályacsúcs.

Toldi Péter eddig már többször is teljesítette a Spartathlon 246 km-es távját, az elvileg 490 kilométeres, hatodik Phidippides távra most először vállalkozott.

A két magyar sportembert csak az eddigi pályacsúcstartó lengyel futó tudta megelőzni.

Toldi Péter segítője Pikó Evelin volt, aki ugyancsak a Hód-Mezőgazda Zrt. munkatársa, állatorvosként dolgozik a cégnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában