2013-ban került a Hagymatikumba

2022.07.13. 09:12

Makói az ország legjobb női szaunamestere

Amikor először járt szaunában, azt mondta, ez volt egyben az utolsó alkalom is – most pedig női kategóriában első lett a kilencedik Harvia-Saunabau országos szaunamester bajnokságon a makói Haluska Nóra. A Hagymatikumban 9 éve dolgozik, uszodamesterként kezdte.

Szabó Imre

Fotó: Hagymatikum

Szaunamester bárki lehet, ha sikerrel elvégzi az intenzív képzést. Ezen kívül nem árt az egészséges életmód és az erős fizikum – mondta Haluska Nóra, aki a Hagymatikum fürdőben dolgozik, és a napokban nyerte meg az országos szaunamester bajnokságot. Kiemelte, számára ez komoly szakmai elismerés: többször vett részt már hasonló versenyen és régóta álmodozott róla, hogy egyszer megnyeri.

A mostani 4 fordulós volt, és mindegyiknek más-más tematikája volt. A döntőt Zalakaroson rendezték meg, oda szerte az országból tízen jutottak be.

Egy kidolgozott  show-program időigényes és sok munkával jár, hiszen jelmezt és kellékeket, dekorációkat kell hozzá beszerezni, illetve összeválogatni hozzá az illatokat és a zenéket – mondta a felkészülésről. A programot ezúttal nem a közönség, hanem zsűri értékelte. A sikerért elsősorban mentorának, Török Sándornak hálás, aki egyébként időnként a makói fürdőben is dolgozik.

Fotó: Hagymatikum

Az ország legjobb női szaunamestere 2013-ban került a Hagymatikumba, mint uszodamester. Előtte egyszer próbálta ki a szaunát, és meg is fogadta, hogy soha többet, mert ez nem neki való – rosszul lett. Vendégként nem is szokott szaunázni, viszont miután a fürdőben kipróbálta a másik oldalt, valósággal a szerelmese lett.

Ebben is mindig lehet fejlődni, ezért is figyelem a többieket a versenyeken, ki milyen illatokat kever, milyen légzéstechnikát alkalmaz – mondta. 

Hatan dolgoznak

A Hagymatikumban hat szaunamester dolgozik rotációban, egyrészt mert úszómesteri vagy csúszdaindító feladatot is ellátnak, másrészt mert szükséges a regenerálódás, hiszen egy-egy szeánsz megtartása nagyon komoly fizikai igénybevételt is jelent – mondta Papp Noémi, a fürdő divízióvezetője. A szaunafelöntések és a fürdő szaunaszolgáltatásai minden évszakban elérhetőek, a fő szezonja október és április között van, de arra törekszenek, hogy jótékony, preventív hatásukra felhívják a figyelmet a köztes időszakban is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában