Helyi életstílus

2022.07.04. 14:45

Máté és kockái

Arany T. János

Egy barátjánál látott először Rubik-kockát néhány hónapja a deszki Vikor Máté. Azóta szenvedélyes játékos. Fotó: Török János

Fotó: [email protected]

A deszki Vikor Mátéval, aki 11 éves, Mórahalmon találkoztam, ahol a helyi szakképző iskolában töltöttek el két napot gyerekek egy sütő-főző táborban. A palacsinta már elkészült, a leves a gázon melegedett, a gyerekek játszottak és az ebédre vártak. A palacsintakészítés rejtelmeiről beszélgettünk, amikor Máté csak úgy megemlítette, hogy van nála nyolc különböző Rubik-kocka. 

Na, mondom magamnak, ez pont a kedvencem, amikor kijövünk egy téma miatt és abból egy másik téma kerekedik.Összenézünk fotós kollégámmal, és már készül is a cikk, miután természetesen a táborvezetők megkeresik a szülői beleegyező nyilatkozatot, hogy Mátét szabad fotózni, a fényképet nyilvánosságra hozni, de a biztonság kedvéért kollégám még az édesanyját is felhívja. 

Még jó, hogy ügyvédet nem kellett gyorsan hívni, de nem kiabálom el. Így megy ez manapság, a szabály az szabály. 

Végre sínen vagyunk, Máté kipakolja a klasszikus bűvös kockánál több vagy kevesebb elemből álló, furcsa formájú Rubik-kockákat. Még alkalmazása is van az okostelefonján, amellyel a kirakáshoz szükséges időt tudja mérni. Azt mondta, két-három hónapja kezdett el velük játszani egy barátja hatására, akinél megtetszett neki a logikai játék. „Ha unatkozol, jól el tudod vele tölteni az idődet” – csinált kedvet hozzá Máté. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában