Szegedi Szabadtéri Játékok

2022.07.19. 18:50

Statisztaválogatást tartottak

delmagyar.hu

Fotó: Sándor Judit

Statisztaválogatást hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok, amely során a közelgő Chicago produkcióba kerestek közreműködőket. A Dóm tér évadzáró darabját a Szabadtéri történetében először tűzik műsorra, augusztusban hat alkalommal tekintheti meg a közönség. A világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb művét Béres Attila rendezi. 

A férfi statisztákra kiírt castingot Barta Dóra koreográfus és Papp Janó jelmeztervező vezényelte le a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében kedden. A Harangozó Gyula-díjas táncművésznő és koreográfus lapunknak elmondta, rendszerint már az ajtón történő belépés sokat elárul a jelentkező alkalmasságáról. Ebben az esetben a határozott, férfias kisugárzás volt a beválogatás sikerének kulcsa. 

A férfias kisugárzás volt a beválogatás sikerének kulcsa. Fotó: Sándor Judit

Olyan férfiakat keresünk, akik erejükkel, jelenlétükkel képviselni tudják a rendőri szigort, fegyelmet. Emellett sok olyan esemény van, amikor egy-egy díszlet mozgatásához is rátermett statisztára van szükség, akinek színpadi jelenléte, kisugárzása is odavaló. Jelenleg tíz főt keresünk – részletezte Barta Dóra. A színpadi tapasztalat nem volt feltétel, a magabiztos kisugárzás azonban igen. 

A kiválasztottak a Szegedi Nemzeti Színház kiválóságaival és az előadás országos elismertségnek örvendő főszereplőivel, Ónodi Eszterrel, Czakó Juliannával, Nagy Ervinnel, Janza Katával, Mészáros Mátéval és Lakatos Márkkal léphetnek majd egy színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában