Fókák, rozsomákok, orrszarvúak

2022.08.26. 19:57

Látványetetések a vadasparki éjszakán - fotógaléria

Kiss Anna

A látványetetések a vakáció utolsó péntekén is nagy sikert arattak. Fotó: Török János

Idén már tizenegyedik alkalommal várták hazánkban az állatkertek, a vadasparkok és az állatos bemutatóhelyek a látogatókat egy esti, különleges élményekkel teli sétára az Állatkertek Éjszakáján. Megyénkben a vakáció utolsó péntekén a Szegedi Vadasparkot lehetett bejárni zseblámpával 18 és 21 óra között, ez idő alatt látványetetések is voltak a parkban.

Így például látható volt, hogy az egész napos dagonya-strandolás után az indiai orrszarvúak hogyan falták fel a vegetáriánus vacsorájukat, hogy miként néz ki a rozsomák akrobatikával fűszerezett torkosborz-lakomája, és hogy az oroszlán hogyan vadássza lesz a műzebrát.

Emellett szórakoztató programokkal is készült a vadaspark, a Bűnmegelőzési Központtal együttműködve egy játékteret alakítottak ki az ázsiai elefántok házának és kifutójának közelében. Itt ügyességi és állatfelismerős feladatok várták a fiatalabbakat, akik például középkori próbatételen, pók-próbán, tapiZOO-n és kostolóZOO-n vehettek részt. Sőt, a bátorságukat is próbára tehetették a „nemszeretem” állatok, többek közt a gabonasikló simogatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában