Szentes

2022.09.12. 16:08

Újabb évaddal jelentkezik a Filmklub

delmagyar.hu

Kéthetente rendezik az ingyenes vetítéseket a könyvtárban. Fotó: Török János

Igazi csemegékkel találkozhatnak kéthetente a városi könyvtárban a filmrajongók. A Karikó-Tóth Tibor által vezetett Filmklubban a nem annyira a fősodorhoz tartozó alkotások is helyet kapnak. Vezérfonal nincs a fél éves „néznivaló” összeállításában, de azért arra szokott ügyelni, hogy a „nehéz” filmek mellett szórakoztatóbb mozik is helyet kapjanak.

Régebben én is jártam Magyar László tanár úr filmklubjába, aztán pedig a Filmtékába, ahol az átlagostól eltérő filmeket is láthattunk. Aztán ezek a lehetőségek megszűntek, nem volt gazdája a közös filmezésnek, ezért én kezdtem el ezzel foglalkozni 

– magyarázta Karikó-Tóth Tibor.

A kéthetente vászonra kerülő alkotásokat igyekszik úgy összeválogatni, hogy minél sokrétűbbek legyenek mind témájukban, mind pedig az alkotók összetételében.

Igyekszem életrajzi, történelmi vagy klasszikus emberi élethelyzeteket bemutató filmeket összeválogatni. Arra is figyelek, hogy az alkotások helye is változatos legyen, ezért hozok több ázsiai vagy olyan európai, például izlandi, finn, cseh vagy román filmet, ami nincs annyira a fősodorban. Az a lényeg, hogy minél sokszínűbb legyen a kép

 – fogalmazott a Filmklub szervezője.

A Filmklub 18. évada szeptember 13-án indul a könyvtárban, első alkalommal a Belfast című filmet láthatja a közönség Kenneth Branagh rendezésében. A kéthetente, keddenként 18 órakor kezdődő vetítésekre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában