Klímanócskák

2022.12.11. 12:00

Harmadikok lettek a Vászonbetyárok

Idén a textil körforgása volt az Európai hulladékcsökkentési hét központi témája. A vásárhelyi Szabadság téri Óvoda programja 148 európai akció közül a harmadik helyezést érte el.

Delmagyar.hu

Vászonbetyár kalandok: harmadikok lettek a vásárhelyi óvodások. Fotó: Klímanócskák Facebook-oldala

– Nagyon büszkék vagyunk! Vászonbetyár kalandok! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét Photocontest versenyén a fotódokumentáció és a megvalósított program összhangját díjazták az Európai verseny 3. helyezését érték el a Klímanócskák 148 Európai akció közül. Köszönjük Klímamák, Klípapák, tündéri manócskák! – olvasható a Klímanócskák közösségi oldalán.

Fotós: Klímanócskák facebook oldala

A Szabadság téri Óvoda Vászonbetyár kalandok programja kapcsán Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócska program szakmai vezetője lapunknak elmondta, hogy a textilipar környezeti terhelése felbecsülhetetlen, fontos, hogy vásárláskor a családok törekedjenek a tudatosságra, felmérjék, valóban szükségük van-e újabb és újabb ruhadarabokra. Szeretnék, ha a gyerekek is tisztában lennének például a különféle anyagok, textilek lebomlási idejével. A családok figyelmébe ajánlják az adományozás lehetőségét, az újrahasznosítást, netán a megunt, kinőtt holmik közösségen belüli csereberéjét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában