A gyerekek öröme mindennél többet ér

2022.12.11. 10:00

Játékokra váltották a fabatkát a vásárban

Fabatkáért választhattak játékokat a gyerekek egy különleges jótékonysági vásárban szombat délután. A Suhancok Ifjúságsegítő Egyesület nem mindennapi feladatot vállalt.

T.Sz.

A gyerekek örömmel válogattak a játékokból. Fotó: Tábori Szilvia

Pillanatok alatt magához ragadta a Némót formázó plüsst, majd gyorsan felkapott egy élénk színű csillámosat is. Mondta Krisztián, hogy a nagyon színeset nővérének viszi és már nyújtotta is a fabatkát a kiválasztott játékokért. A vásárhelyi Suhancok Ifjúságsegítő Egyesület szombaton délután jótékonysági vásárt tartott az Ifjúsági Klub földszintjén.

Fotós: Tábori Szilvia

Nagy halom vásárfia gyűlt össze hetek alatt felhívásukra: játékbabák, sporteszközök, készségfejlesztők, saját készítésű plüssök és megannyi új és kevéssé használt játék várta a gyerekeket. Kitalált fizetőeszközért, a fabatkáért választhattak az adományok közül. A közelmúltban alakult civil szervezet fontos küldetést szeretne teljesíteni: nem csupán ajándékot adnak, élménnyel gazdagítják a gyerekeket. Pup Olivér, a szervezet egyik alapítója azt mondta, a jótékonysági vásárral főként azoknak szerettek volna kedvezni, akik egyébként – részben szociális helyzetük miatt – kimaradnának az ünnepi forgatag hangulatából, az izgalmas közösségi élményből. Összegyűjtötték hát a felajánlásokat, majd általános iskolákban és óvodákban osztották szét a fabatkát, a névleges fizetőeszközt. Szombaton délután egymásnak adták a kilincset a "vásárlók", boldogan válogattak. Ki bátortalanabbul, ki alaposabban vizsgálgatta a roskadásig megpakolt asztalokon a sok-sok játékot.

Fotós: Tábori Szilvia

A gyerekeket és szüleiket Pup-Lajkó Dzsenifer, az egyesület alapítója és egyben elnöke fogadta. Mint azt lapunknak elmondta, nincs fontosabb a gyerekek öröménél. Látni, hogy boldogan válogatnak a játékok közül. Egyesületük híd szerepet töltene be azzal, hogy kapcsolatot teremt az adományozók és adományozottak között. Hogy a segítő szándék a legjobb helyre kerüljön. Örömmel tapasztalták az aktivitást, sokan melléjük álltak. Jóval kevesebb felajánlásra számítottak.

– Szeretném életben tartani azt a szándékot, hogy segíteni és adni ne csupán ünnep környékén öröm. Egész évben figyelnünk kell egymásra – hangsúlyozta Pup-Lakó Dzsenifer. Hozzátette, a megmaradt játékokat terveik szerint szétosztják majd állami gondozottak és óvodások között. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában