Advent a faluházban

2022.12.12. 19:30

Könyvekből raktak kandallót

A Deszki Faluházban járva igazán egyedi kandallót pillantottunk meg a napokban, amikor egy interjúra érkeztünk oda. Könyvekből készítettek „melegedőt” az intézmény dolgozói.

K.A.R.

Különleges hangulatot ad a könyvtárnak a kandalló. Fotó: Karnok Csaba

Bene Ildikó, a Deszki Faluház vezetője lapunknak elmondta, két munkatársa javasolta, hogy építsenek kandallót azokból a kötetekből, amelyeket soha senki nem kölcsönzött ki és nem is olvasott el, ilyen formában viszont hasznát tudják venni.

Mint megtudtuk, egyfajta üzenetet is hordoz az egyedi kandalló, hiszen a faluházat és az ott működő könyvtárat is utolérte a „rezsidémon”, 18 fokot tartanak az épületben, tehát szükségük lenne a melegre. A könyvtár új dísze az olvasók tetszését is elnyerte.

Bene Ildikó éppen "begyújt" a könyvkandallóba. Fotó: Karnok Csaba 

Egyébként az intézmény nemcsak különleges dekorációval készült az ünnepi időszakra, hanem cipősdobozos akciót is hirdetett, amellyel a rászoruló deszki gyerekek karácsonyát szeretnék boldogabbá tenni. Ez már hagyomány a községben. Idén is cipősdobozban várják a felajánlott ajándékokat, amelyek lehetnek írószerek, tisztálkodási szerek, tartós élelmiszerek, édességek, valamint jó állapotú, lehetőleg új könyvek, kifestők és játékok. Ezeket december 14-ig lehet leadni a faluházban díszcsomagolás nélkül.

Továbbá minden hétvégén adventi gyertyagyújtást is tartanak, most vasárnap a Tiszavirág Néptáncegyesület előadása, valamint a nevelési és oktatási intézmények karácsonyi műsora emeli majd az esemény fényét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában