Szegedi hírek

2023.02.28. 12:08

Aktív dolgozók segítik a pályára készülő hallgatókat - Galéria

Kedden kezdődött a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 19. ciklusa.

Munkatársunktól

Bene Tamás arra biztatta a hallgatókat, éljenek az SZTE által biztosított kapcsolatépítési lehetőségekkel. Fotó: Karnok Csaba

A mentorálás során egy tapasztalt, a munkaerőpiacon már elhelyezkedett szakember osztja meg tudását és tapasztalatait egy egyetemi hallgatóval, aki hozzá hasonló pályára készül, így segítve a pályakezdő szakmai előmenetelét. 

A ciklusnyitó rendezvényen Gerháth Györgyi programkoordinátor, Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója, valamint a mentorok képviseletében Seres Erika köszöntötte a megjelenteket.  

Bene Tamás nyitóbeszédében Karikó Katalin biokémikus, az SZTE professzorának gondolatait idézte, aki a másfél évvel ezelőtti tanévnyitó ünnepségen arra biztatta a hallgatókat, hogy jól nézzék meg, éppen ki mellett ülnek, mert nagyon fontosak lesznek a későbbi életükben. Karikó Katalin jó tanácsát továbbfűzve az igazgató buzdította a hallgatókat, hogy ragadják meg az SZTE által biztosított kapcsolatépítési lehetőségeket, amelynek széles tárházában az egyik leggazdagabb kínálatot az Alumni Mentorprogram kínálja. 

A program 2014 tavaszán indult, azóta 268 mentor és 564 hallgató vitt véghez 699 sikeres mentorálást, a 2020-ban indult uniszegedalumni.com honlap segítségével pedig jelenleg már 1450 mentor várja a hallgatók jelentkezését 36 országból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában