Hódmezővásárhely

2023.03.02. 16:40

A Szentírásból szerveznek vetélkedőt

Munkatársunktól

A rendezvényt a 300 éves fennállását ünneplő Bethlen Gábor Református Gimnázium szervezi. Arcív fotó: Karnok Csaba

Húsz iskola 32 csapata, mintegy 140 diákkal és kísérő pedagógussal vesz részt március 3-án és 4-én, pénteken és szombaton Hódmezővásárhelyen, a Kárpát-medence református középiskoláinak meghirdetett SDG XXIX. Bibliaismereti Versenyen. A rendezvényt a háromszáz éves fennállását ünneplő Bethlen Gábor Református Gimnázium szervezi. Az Apostolok cselekedetei könyvére alapozva pénteken kalandversenyen, míg szombaton tesztfeladatokon mérik össze tudásukat a döntőben résztvevő tanulók.

A több mint száz éves múltra visszatekintő Soli Deo Gloria Református Diákmozgalmat fiatal teológusok alapították a magyar református egyház Trianont követő megújításának céljával. Napjainkban döntően a református gimnáziumokban fejtik ki tevékenységüket, valamint csaknem három évtizede a Szentírásból szerveznek vetélkedőt a magyarországi és a határon túli református középiskolák tanulóinak.

Az idei évi bibliaismereti verseny pénteken áhítattal és ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Református Ótemplomban, majd a Bethlen-gimnáziumban gyorsaságra, kreativitásra és innovatív gondolkodásra építő kaland feladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak. Szombaton délelőtt százkérdéses teszten adnak számot a diákok bibliaismeretükről, ezt követően Hódmezővásárhely nevezetességeit ismerhetik meg a résztvevők. A versenyhez lelkészi, vallástanári fórum is kapcsolódóik, amelyen az iskolai hitéletről tartanak eszmecserét a felkészítő pedagógusok. A két napos megmérettetés eredményhirdetése szombaton 13 órakor lesz az ótemplomban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában