Szegedi hírek

2023.03.07. 17:00

Újra böllérnap Petőfi-telepen

I.P.

Archív Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

A kilencedik böllérnapot és telepi télbúcsúztató farsangi mulatságot rendezik meg szombaton 9-től 14 óráig Petőfi-telepen a hagyományos helyszínen, a kultúrházban és az udvarán. Az esemény eddig csak egyszer maradt el, 2021-ben a Covid-járvány miatt. A szervezők idén 15, minimum 5 fős csapat jelentkezését várták, végül 18 futott be – tudtuk meg. Rájuk az a feladat vár, hogy elkészítsék Petőfi-telep legfinomabb kolbászát, amihez sátrat, asztalt, padokat és 5 kiló darált húst biztosítanak a jellemzően barátokból, családtagokból és ismerősökből verbuválódott csapatoknak. Akadnak olyanok, akik már évek óta részt vesznek a jó hangulatú eseményen.
 

A kísérőprogramok között szerepel jelmezverseny, arcfestés, fánkkóstoló, főként a gyerekeknek – és a nekik segítő szülőknek, nagyszülőknek – kézműves foglalkozás, téltemetés, a legszebb böllér megválasztása, pálinka-, röfögő- és a lányoknak, asszonyoknak otthonkaverseny. A kínálatot böngészve előre kijelenthető: a finom falatok mellett a vidám hangulat is garantált. A jelmezverseny indulóinak és a fánksütőknek ebédre töltött káposztát kínálnak a rendezők, a Petőfi-telepi Művelődési Ház dolgozói.

Ígérhetem, jó hangulatú rendezvény lesz a szombati, amire mindenkit várunk, például fánkkal és kürtős kaláccsal is. A programok között lesz sertésvadászat, legyen meglepetés, hogy ez mit takar 

– mondta el Farkasné Frecot Tünde intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában