Szentes

2023.04.14. 18:27

Díjeső Szentesen

A tavalyi évben eredményes sportolókat köszöntötték Szentesen. Az eseményen díszvendége a magyar birkózás legendás alakja, Hegedűs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló, sokszoros magyar bajnok, Prima Primissima díjas mesteredző volt.

M.A.

Fotó: Majzik Attila

A jövő bajnokaihoz intézett beszédében Hegedűs Csaba kiemelte, gyerekkorától az vonzotta, ami nagyon nehéz, szinte lehetetlen: bármihez is fogott, abban a legjobb akart lenni. A szentesi sportoló fiataloknak azt üzente, tegyék bele a szívükbe azt a szót, hogy „magyar” és ezzel menjenek neki a legnagyobb harcnak is.

Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője arra tért ki, hogy a sok díjazott azt jelzi, mennyire sportszerető a város és mennyire elhivatottak az szentesi edzők és felkészítők. Kiemelte, a sportoló fiatalok legyenek kitartóak és ragaszkodjanak az álmaikhoz, mert lehet, hogy ott van közöttük az, aki nem csak a város, de az ország hírnevét is tovább viszi majd.

A díjak átadása előtt Szabó Zoltán polgármester elmondta, ugyan a leégett városi sportcsarnok újjáépítésére még éveket várni kell, de hamarosan egy 7-800 főt befogadó kézilabda edzőcsarnok épül majd Szentesen.

Végül köszöntötték a sportváros legjobbjait, a több mint száz sikeres egyéni és csapatsportoló mellett kimagasló teljesítményéért Komjáti Bence kosárlabdázó és Márkus Alexandra kézilabdázó kapott díjat. Az Év sportolója címet a Busa Dóra-Rónyai Zoltán táncospár és Berezvainé Virágos Éva kapta, az Év utánpótlás edzője Kovács Brigitta úszóedző és Oltyán Gyula vízilabdaedző lett, míg az Év csapata a Prointerier Yordo Szentes Gyermek Leány vízilabdacsapata lett, az Év edzője pedig László Csaba táncedző lett. A 2022. évi Életműdíjat Janiga László egykori labdarúgó vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában