Siker

2023.04.08. 20:00

Szlovéniában arattak sikert a Harmath-lányok - videó

A szegedi Harmath Kornélia és Gabriella a Király-König Péter Zeneiskolában tanul hárfázni Gorbunova Natália, a Szegedi Szimfonikus Zenekar hárfaművészének szárnyai alatt. A 9 és 6 éves lányok sikereiről már korábban is beszámoltunk lapunkban, most Szlovéniában nyűgözték le játékukkal a zsűrit.

K.K.

Kornélia a dobogó 3. helyén végzett saját kategóriájában. Fotó: Harmath Adrián

A Szlovéniai Hárfások Szövetsége március 30. és április 2. között 6. alkalommal rendezett nemzetközi hárfaversenyt Velenjében. A szegedi testvérpár, Harmath Kornélia és Gabriella játékát a zsűri kiváló, arany minősítéssel és medállal jutalmazta. Mindkét lány Gorbunova Natália hárfaművész tanítványa a Király-König Péter Zeneiskolában. 

A minősítés mellett a pontozásos rendszerben a 9 éves Kornélia a dobogó 3. helyén végzett saját kategóriájában, amelyben a pedálhárfán játszó, 11 éves vagy annál fiatalabb versenyzők mérethették meg magukat. 

Nagyon büszkék vagyunk az eredményre. Kornélia február elején kezdett játszani pedálhárfán, és máris dobogós helyezéssel tért haza

 – mondta el lapunknak Harmath Adrián, a lányok édesapja. 

Gabriella kapta a legfiatalabb versenyzőnek járó különdíjat. Fotó: Harmath Adrián 

 A hatéves Gabriella 23 induló közül az 5. helyen végzett kategóriájában, amelyben a 11 éves vagy annál fiatalabb, kampós hárfán játszó, kis művészek és művésznők indulhattak. Gabriella emellett a verseny legfiatalabb indulójának járó különdíjban is részesült.

Kornélia játékát korábban mi is felvettük, nézzék meg Önök is!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában