Szegedi hírek

2023.01.23. 21:45

Csehországban aratott sikert a testvérpár

A kisebbik lány, Gabriella novemberben töltötte be a hatodik életévét.

Koós Kata

Gabriella és Kornélia egyaránt első helyen végzett korosztályában a prágai versenyen, sőt mindketten különdíjat is kaptak. Fotó: Harmath Adrián

Egy hónapja számolt be lapunk a harmadik osztályos Harmath Kornélia sikeréről, aki második helyezést ért el a VI. Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyen a legifjabbak kategóriájában. Kornélia ötéves korában kezdett hárfát tanulni a Király-König Péter Zeneiskolában Gorbunova Natália tanítványaként. Gyorsan kiderült, hogy született tehetség, első komoly megmérettetéseként elnyerte két éve a Virtuózok V4+ tehetségkutató műsor különdíját. Azóta a nyolcéves diáklány megállíthatatlan, minden zsűrit lenyűgöz virtuóz játékával. Tehetsége nagy szorgalommal is párosul, ugyanis naponta körülbelül másfél órát gyakorol. 

Fotós: Harmath Adrián

A Harmath-családban azonban nem egyedül Kornélia örökölte a zenei vénát, kishúga, Gabriella szintén őstehetségnek bizonyult. Nővére példáját követve szintén a hárfát választotta hangszeréül, és szintén Gorbunova Natália iránymutatása mellett bontogatja szárnyait.

A testvérpár január 19. és 21. között a prágai Karel Patras Nemzetközi Hárfaversenyen vett részt, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg. Mindketten kiváló eredményt értek el. Kornélia a dobogó legmagasabb fokára állhatott a mezőnyében, a 8 és 10 év közötti korosztályban. Ezen kívül Kornéliát külön díjjal is jutalmazták, abszolút első helyet szerzett a kampós hárfán játszók között.

Fotós: Harmath Adrián

Gabriella is korosztályának első helyével tért haza, továbbá megkapta a verseny legfiatalabb indulójának járó díjat. Édesapjuk, Harmath Adrián elmondta, Gabika novemberben töltötte be 6. életévét. A lányok lelkiismeretesen készülnek a következő nemzetközi megmérettetésekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában