Szegedi hírek

2023.04.21. 19:30

Zólyomi Zsolt parfümőr tartott előadást Szegeden - Fotók

„Hófehér patyolatba zárt erotikát", tokaji aszút és érlelődő konyakot is szagolhattak Zólyomi Zsolt Parfüm és egyensúly című előadásának résztvevői. Az egyetlen magyar „Orr” az SZTE JGYPK stíluskommunikátor szakának vendége volt.

Koós Kata

Zólyomi Zsolt több mint tucatnyi exkluzív parfümmintával „fárasztotta” a megjelentek orrát, természetesen a közönség legnagyobb örömére. Fotó: Gémes Sándor

Zólyomi Zsolt 1999 óta dolgozik és alkot parfümőrként. A parfümkészítés mesterségét Versailles-ban tanulta, nemzetközi megbízásoknak megfelelve készít saját parfümkreációkat, személyre szabott, a megrendelő bőréhez komponált „haute couture” parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvői vagy vállalati parfümöket. 

Pénteki előadása során több mint tucatnyi exkluzív parfümmintával „fárasztotta” a megjelentek orrát, természetesen a közönség legnagyobb örömére. A résztvevők szagolhattak többek között vilmoskörte pálinka, cseresznyelikőr, mangó, konyak és tokaji aszú illatú parfümöket. Az egyetlen magyar „Orr” azt is bemutatta, milyen a palackba zárt, régi borotvahabok vagy a nagymama süteményének illata. A tengervíz illatát visszaadó parfüm illatmintája is kézről kézre járt, ahogyan a „hófehér patyolatba zárt erotika” illata is. Bemutatta a hippikorszak legkedveltebb illatát is, az „oktalanul bántott” pacsulit.

A legelképesztőbb megbízásának történetét is megosztotta, ami nem más volt, mint felkérés a friss tehéntrágya illatának palackba zárására. 

A résztvevők a parfümkészítés folyamatáról is megtudhattak érdekességeket. Például, hogy Zólyomi Zsolt parfümériájában hogyan zajlik egy személyre szabott parfümtanácsadás. Az Orr elmondta, először minden megrendelőjét megszagolja, majd elbeszélgetés következik. 

– Nyolcmilliárd emberből behunyt szemmel kiválaszthatók vagytok – fogalmazott, utalván arra, hogy minden ember illata teljesen egyedi.

Ám ez csupán egyik oka annak, hogy minden megrendelőjének egyedi illatot készít. További indok erre, hogy minden vásárlója más élettapasztalattal és szándékkal érkezik hozzá. Mást kap az, aki hódítani akar, és mást az, aki egy sikeres üzletet szeretne kötni. Az Orr ugyanis a molekulákkal együtt emlékeket, érzelmeket és vágyakat zár a parfümös üvegekbe.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában