Fergeteges gyermeknapot szerveztek a Furioso emlékparkban

2023.05.20. 18:10

Cukoreső hullott, habparti is volt Tompaháton – Fotók

Kovács Erika

Annyiféle tevékenységből lehetett választani a tompaháti gyermeknapon, hogy felsorolni is nehéz. Fotó: Kovács Erika

Igazi programkavalkád fogadta szombaton a derekegyház-tompaháti Furioso emlékparkba látogatókat. Több mint tizedik alkalommal szervezte meg a tompaháti gyermeknapot Varga Zsolt önkormányzati képviselő, a derekegyházi önkormányzat és a művelődési ház.

Azért a tompaháti emlékparkot választottuk helyszínül, mert itt minden tevékenységre bőven van hely

 – mondta Molnár-Tamás Erika, a művelődési ház munkatársa. Hogy sokszínű programot nyújthassanak a résztvevőknek, ehhez nagyon sok támogatóra volt szükség.

Egyesületek, hivatásos szervek is a program mellé álltak, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Kutyás bemutatóval kezdődött a nap, az Állati jó akadályversenyre 13 csapat nevezett be. Fellépett Bodrogközi Rita, majd cukoreső hullott a gyerekekre 

– sorolta az egyik főszervező. Bemutatót tartott az Orosházi Modellező Klub, volt veteránautó kiállítás is. Ki lehetett próbálni a fűnyírótraktorokat is, amikkel az anyukák és apukák is szívesen szlalomoztak. Volt ugrálóvár, vízifoci, fénykardozás, rendőrségi, katonai és tűzoltó bemutató, kézműves foglalkozások, lovaglás, sétakocsikázás, kürtőskalács sütés, még habparti is, kézzel hajtott hinta, óriási mászófal. Spirálchipset, tócsnit, pattogatott kukoricát és vattacukrot is kaptak a gyerekek. Három bográcsban rotyogott a paprikás krumpli, amiből a kicsik és a nagyok is egyaránt kaptak. Természetesen semmiért sem kellett fizetni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában