Szegedi hírek

2023.05.26. 19:30

Gyerekparadicsommá alakították a Móra-parkot – Fotók

Háromnapos, ingyenes családi fesztivállal ünnepli a gyereknapot a Kövér Béla Bábszínház társulata. Pénteken gólyalábasokkal nyílt, és egy gigantikus, katalán élő óraszerkezettel zárult a nap.

Koós Kata

Vidámság és szerelem forgatta az idő kerekét a katalán Comapany La Tal Carillo című előadásában. Fotó: Karnok Csaba

A Langaléta Garabonciásokkal startolt el pénteken délelőtt a Kövér Béla Bábszínház háromnapos gyermekünnepe. A Tengerhab Gyereknap idén a Bábművészeti Világtalálkozó részeként valósult meg, és a szegedi társulat a nemzetközi bábos szakma színe-javát vendégül hívta a napfény városába.

A gólyalábas nyitóprodukció megalapozta a vidám hangulatot, amely az egész pénteki nap során töretlenül kitartott. A Langaléta Garabonciások a közelgő pünkösd apropóján rögvest pünkösdi királyt és királynét is választottak, a szerencsés kislányt és kisfiút meg is lovagoltatták hórihorgas paripáikon. A keleti kényelemről és a nyugati társaságról egyaránt gondoskodtak a szervezők, a Móra-parkot pihe-puha párnákkal tarkított kölyökparadicsommá változtatták. A pénteki második fellépő Portugáliából érkezett Szegedre, José Manuel Valbom Gil a hazánkban közismert és -kedvelt Vitéz László figurájához hasonló Dom Roberto kalandjaival örvendeztette meg a gyerekeket vásári bábjátékában.

A házigazda társulat bábsimogatóval, bábkészítési lehetőséggel, zeneszőnyeggel, a közönségkedvenc előadások slágereit felvonultató bábkoncertekkel, a legkisebbeket a Csöppségek színházával várta és várja a hétvégén is a családokat. Kitelepült többek között Kádár Ferkó fotószínháza és rengeteg játékkal a Tekergő tér is. Az első nap estéje a katalán Comapany La Tal Carillo című előadásával zárult. Egy hatalmas óramű kelt életre a pantomim előadásban.

A móka szombaton 10 órakor a Pintyőke Cirkusz, világszám előadással folytatódik. Érkezik a Panorama Kino, egy nem mindennapi moziszínház, amelynek különleges vásznán bárki egyik pillanatról a másikra filmsztárrá válhat. Az este pedig a Tűzmadarak társulat Tim Burton világát idéző, steampunk stílusú Freak Fusion Cabaret-jával zárul. Vasárnap pedig Olaszországból Pulcinella, Csehországból óriás halak érkeznek a Móra-parkba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában