Szegedi hírek

2023.05.01. 10:30

Nyugdíjas és kerekesszékes modell is volt a jótékonysági divatshow-n – videó

Nyugdíjas nagymama és kerekesszékes újságíró is részt vett modellként a vasárnap esti jótékonysági divatshow-n. Az elfogadás és az esélyegyenlőség jegyében szervezett rendezvény résztvevői jó ügyet is támogattak: a bevételt egy rákból felgyógyult, amputált lábú kisfiú családja kapta meg.

Timár Kriszta

A vasárnap esti divatbemutató különlegessége az volt, hogy hétköznapi nők voltak a modelljei. Fotó: Karnok Csaba

Az elfogadás, az esélyegyenlőség és a jótékonyság jegyében szervezett immár harmadik alkalommal jótékonysági divatshow-t a szegedi Ruhatár lakásbutik. A vállalkozás által árusított ruhákat a hétköznapi életből érkezett modellek mutatták be vasárnap este: a Szegedi Vár Rendezvényközpont kifutóján látható volt kerekesszékes, műlábbal élő, mozgássérült, paralimpikon sportoló és 76 éves nyugdíjas modell is. 

Megfizethető fast fashion ruhák kaphatók nálunk, de sokkal személyesebb, közvetlenebb környezetben, mint ami az átlagos divatboltokban tapasztalható 

– beszélt vállalkozása koncepciójáról Szabó Gréta. Mint mondta, csapatával hisz az összefogás erejében, ezért segítenek a rendezvény bevételével mindig valakit. Idén a Csévharaszton élő, 9 éves Pintér Gergő és családja kapta a tombolából és az árverésből befolyt összeget. A kisfiú csontdaganattal küzdött, ezért a térdét ki kellett operálni. Amputált lábszárának egy részét azonban hasznosították, a bokájából készítettek új térdet, amihez a művégtagot majd rögzíteni lehet. 

Azt mondják, száz százalékosan tudja majd használni a lábát 

– mesélte az édesapa, Pintér István, aki egymaga neveli 4 fiát és lányát. Hatan osztoznak 65 négyzetméteren, de a szegedi rendezvény bevételéből már tervezik otthonuk bővítését.

Ezen jó ügy mellé álltak oda a támogatók és a modellek is, köztük Bosnyákovits Tünde, aki ugyan a rendezvényen magánemberként vett részt, de városszerte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjeként ismerik. Szintén részt vett a kollekció bemutatásában Ivanova Daniela fővárosi újságíró, aki kerekesszékben vonult végig a kifutón. 

Nem is gondoltam arra, amikor ezt a felkérést elvállaltam, hogy ettől különlegesebb vagyok, mint a többi modell. Én is csak egy nő vagyok, aki szereti a divatot és a szép ruhákat. De természetesen fontos, hogy ezáltal is azt üzenem, milyen fontos az esélyegyenlőség, és hogy a sérült emberek is kifejezhessék magukat a divat világában 

– mondta.

Az est során a 17 modell összesen 3 körben mutatott be ruhákat. A köztes időkben pedig volt akrobata-bemutató, fellépett Molnár Szabolcs mentalista bűvész és Rácz Klaudia orientális táncművész is. Az est a műsor után táncos bulival zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában