Szegedi hírek

2023.05.02. 12:00

Születésnapját ünnepelte a Diófa Vendéglő

Arany T. János

35. születésnapját a szegedi Diófa Vendéglő. Fotó: Török János

Hatalmas bulival ünnepelte a 35. születésnapját a szegedi Diófa Vendéglő két napon keresztül a hosszú hétvégén, vasárnap és hétfőn. Kevés szegedi vendéglátóhely mondhatja el magáról, hogy buszmegállót neveztek el róla. Az idén fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Diófának ez is sikerült. A közismert szegedi vendéglátós, a szakma nagy öregje, Veres János nevéhez köthető a már legendássá vált hely.

Fotó: Török János

1988. május elsején vette át édesanyánk, Ica néni a vendéglő üzemeltetését, azóta is családi vállalkozásként működünk. 35 év alatt voltunk étterem, söröző, húsbolt, játékterem, non-stop kocsma, 4 éve pedig elköltöztünk a jelenlegi tápéi helyünkre. Sokan sokféleképpen emlékeznek ránk, bízunk benne, hogy többségében szép emlékeket idézünk fel bennetek. A velünk eltöltött hosszú évekért köszönetképpen, a május elsejei évfordulón rengeteg programmal, kedvezménnyel, nyereménnyel készültünk

 – mondta Veres János lánya, Ildikó, aki testvérével, Orsolyával kivette a részét a sikerből és a munkából is, mert május elsején, hétfőn őket is befogták dolgozni, annyian ültek a tápéi vendéglő árnyas teraszán.

Fotó: Török János

Hála Istennek a következő generáció folytatja a munkát, a két lányom itthon, fiam, János pedig külföldön. A harmadik generáció, az unokáim pedig a vendégeket fogadták május elsején 11-kor és ők adták át az első vendégeknek a sörjegyeket, amikkel az első 200 korsó csapolt sört 1988-as áron, 18 forint 50 fillérért lehetett megvásárolni. Ennél nem kell több. Elégedett vagyok. Az előző évtizedek eredménye, hogy ez a mai nap ilyen jól sikerült

 – mondta Veres János.

Fotó: Török János

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában