Makó

2023.06.01. 07:40

Aranyat ért Erdei Norbert verse

Munkatársunktól

Erdei Norbert boldog és büszke sikerére. Fotó: Szabó Imre

– A verseim rólam szólnak – mondja a makói születésű, Szegeden élő Erdei Norbert, aki nemrégiben egyik saját költeményének előadásával nyert az országos nyugdíjas Ki mit tud?-on. A 40 éves, szerelőként, egy gyárban dolgozó rokkantnyugdíjas férfinak van miről írnia: édesanyja a születése után eldobta magától, állami gondozottként nőtt fel. Az utógondozást követően, amit a makói Ráday-lakásotthonban töltött, 24 évesen kezdett önálló életet. Ennek utóbbi évei azzal teltek, hogy magához fogadta és haláláig ápolta beteg édesanyját. 

Anya csak egy van. Megbocsátottam neki

 – mondta. 

Diákkorában részt vett több szavalóversenyen, iskolai rendezvényen, verseket hat éve ír. A tehetségkutató verseny hirdetését egy közösségi oldalon látta. A döntőbe a szegedi elődöntőből jutott – a Bálint Sándor Művelődési Házban adta elő Mélyen vérzik a szív című versét még április közepén. A zsűri a hajdúszoboszlói döntőben az Álmaim útján című költeményt hallhatta tőle. Színpadi produkcióját és előadását rokonszenvvel fogadta, harminc induló közül kapta meg a kiemelt arany minősítésről szóló oklevelet. 

Ez volt az első komoly versenysikerem 

– mondta. Már írja a következő verset, a Halálom után címűt. Rokonszenves szerénységgel azt mondja, ezt amatőr szinten műveli, de reméli, sokfelé lesz módja műveit előadni, álma pedig egy kötet és egy CD kiadása. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában