Szegedi hírek

2023.06.03. 18:37

Az anyaság helyszíneit járták be Pintér professzor tiszteletére – Galéria

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Szeged. Monostori András idegenvezetőt 2019-ben kérték fel egy koraszülöttekről szóló rendezvény kapcsán, hogy állítson össze egy helytörténeti anyagot az anyaságról. Ezt hallva kérte fel nemrégiben a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, hogy a szervezet nemrégiben elhunyt egykori elnöke, Pintér Sándor professzor születésének évfordulója alkalmából vezessen le egy tematikus városnézést a szakember tisztelői számára.

Az emléksétán az anyaság intézményeit és emlékhelyeit járták be, érintve a nőgyógyászati klinikát, a gyermekklinikát, illetve néhány olyan képzőművészeti alkotást, amelyeket az anya-gyermek kapcsolat ihletett. Megismerhették az anyaság ősi, szegedi hagyományait és intézményeinek történetét, miként kerültek Kolozsvárról Szegedre, kik voltak a legjelesebb orvosai a kezdetekben és miként dolgoztak, és természetesen szó esett Pintér Sándorról is, aki a koraszülöttek ellátásának meghatározó képviselője volt. A programon részt vett a professzor özvegye, Lehotzky Helga is, aki minden jelenlévőt személyesen köszöntött.

Az 1 órás séta 5-6 állomást követően a gyermekgyógyász szakember régi otthonánál fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában