Szegedi hírek

2023.06.29. 11:30

Celebek felszolgálója a szegedi Marilyn Monroe

Egy ismert ember a fejére húzta a kiürült bográcsot, Matolcsy György süllőt evett egészben, Novák Péter feleségül akarta venni, Bangó Margit megadta neki a számát, Völgyi Zsuzsival szinte már barátnők. Tippai Mariann, a celebek felszolgálója a Fehértói Halászcsárdában kalandjairól és furcsa perverziójáról mesélt.

Arany T. János

Novák Péter annyira jól érezte magát a csárdában, azt mondta Mariannak, másnap visszajön és feleségül veszi. Fotó: Tippai Mariann

Nincs titkom. Láthatóan nem ájulok el tőlük, de azonnal rácsapok, ha híres ember érkezik. Nekem ez a perverzióm

 – mondja Tippai Mariann, a szegedi a Fehértói Halászcsárda felszolgálója, akit a csárda egykori értékesítési vezetője Monroe-kámnak szólított. Valószínűleg a Marilyn Monroe-hoz való hasonlóság miatt.

Érkezik a halászlé a Fehértói Halászcsárdában. Tippai Mariann a híres emberek felszolgálója mindenkivel megtalálja a hangot. Fotó: Török János

Mariann 38 éve dolgozik a vendéglátásban. Rendszeresen posztolja a Facebookon a híres emberekkel közös képeit. A celeb szót nem szereti, ezért maradunk a híres embernél. Mariann alaposan felkészült: húsz emberrel közösen készült, közel száz fotóját válogatott ki.

Kigyűjtöttem egy csomót 

– mutatja. Mesélni pedig tud, mert nem tagadja, szeret beszélni. Egymás után pörgeti a képeket, sorolja, kiket etetett már meg.

A szegedi származású, jelenleg Kiskunhalason praktizáló reumatológus, Kovács Attila, aki megnyerte az ATV-n futó Géniusz című kvízműsort, nagyon szereti a halászlevet. Varnus Xavér is kedves ember.

Fotó: Tippai Mariann

 Könnyen felveszem a kontaktot, tudom őket kezelni. Nem kapnak megkülönböztetett figyelmet, mert nem is igénylik. Ilyenkor azért a csárdát is képviselem. Fontos, hogy nem odatüremkedek hozzájuk. Olyanokkal, akiket nem én szolgálok ki, nem fotózkodom, mert fontos, hogy legyen köztünk valamilyen kapcsolat 

– magyarázza a híres emberekkel való bánásmód titkait.

Az ismert emberek étkezési szokásairól is elárult néhány részletet. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke süllőt evett egészben, vele nem készült közös kép, mert sok volt körülötte a biztonsági ember. Völgyi Zsuzsi énekesnő, a Romantic együttes tagja rendszeresen bablevest rendel. Bíró Lajos a közismert séf, étteremtulajdonos, aki nem éppen könnyű természetéről ismert, mindig birkapörköltet kér. A többiek természetesen halászlevet esznek.

Természetesen szó esett kevésbé pozitív élményekről, nehéz esetekről is, de róluk Mariann nem akart beszélni. Legyen elég annyi, volt olyan énekes, aki a fejére húzta a kiürült bográcsot és úgy hülyéskedett a vacsora után. Nem volt vicces.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában