Szegedi hírek

2023.06.16. 19:47

Ötvenéves érettségi találkozót tartottak a muzsikusok

Egykori alma materükben találkoztak a Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola 1973-ban érettségizett zeneművészeti osztályának tagjai pénteken. Az osztálylétszám annak idején 23 fő volt.

K.K.

A hajdani diáktársak, (balról) Gál Gyuláné Feró Judit, Kiss Ernő, Hell Lászlóné Papp Éva, Pukánszky Béla, Bodoláné Szabó Emília, Balogh József, Szabóné Horváth Márta, Csókásy Éva és Herédi Katalin Gabriella egykori osztálytermükben találkoztak. Fotó: Gémes Sándor

Egy igazi, nagyon jó zenész osztály voltunk, amely egészen különbözött a többi zenei középiskolaitól. Bohém volt a társaság, ugyanakkor a művészet szent volt előttünk mindig

 – mondta el lapunknak a találkozót szervező Kiss Ernő népművelő, a Bálint Sándor Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója. Kiemelte, hogy hajdani diáktársai közül sokan futottak be elismerésre méltó pályát. Ebben az osztályban bontogatta szárnyait ugyanis Hegedűs Endre, Kossuth-díjas zongoraművész, Pukánszky Béla neveléstörténész, egyetemi tanár és gordonkaművész, továbbá a 2021-ben elhunyt Busa Tamás operaénekes és Nagy Imre Erik zeneszerző, karmester.

Fotó: Gémes Sándor

A találkozó elején az öregdiákok megemlékeztek elhunyt osztálytársaikról, majd beszámoltak egymásnak arról, hogy kivel mi történt az utolsó találkozásuk óta eltelt öt évben. Az osztálytabló az évtizedek során elveszett, ám Gál Gyuláné Feró Judit ajándékkal kedveskedett hajdani diáktársainak. Az általa készített asztali tablókat többek között egy öt évtizeddel ezelőtti osztályképpel, valamint egy, a Tömörkény iskola bejáratát ábrázoló fotóval díszítette. Az iskolaépületből a közeli halászcsárdába vezetett a vidám csapat útja, ahol közös vacsorával zárták a találkozót.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában