delmagyar.hu podcast

2023.07.19. 16:40

Délmagyar podcast – Továbbra is nagy terhet ró a hőség az életmentőkre

Kiss Anna

Mozgalmasan telt az elmúlt egy hét a vármegye életmentői számára, megérezték a melegfront hatását. Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa lapunkat arról tájékoztatta, hogy vármegyei szinten 1387 esetet láttak el az elmúlt hét napban, ebből Szegeden 624 riasztást kaptak. Minderről a szerdánként megjelenő Gyógyír podcastünk következő adásában beszélt, melyben jelezte, 15-20 százalékos emelkedés mérhető az esetszámokban a hőségre visszavezethetően. Közölte, országos szinten 24 óra alatt 3000-3500 riasztást kapnak a mentők, ez Szeged esetében 75 esetet jelent naponta.

A korábbi adásokban többször szót ejtettünk arról, hogy a lakosság mi mindent tehet annak érdekében, hogy felüdülés legyen a vakáció és ne a betegségek, problémák kezelésével kelljen tölteni. Éppen ezért most arról kérdeztük a mentőtisztet, hogy a mentők hogyan vészelik át a kánikulát. Elmondta, az elmúlt években nagyon sokat javultak a munkakörülmények, hiszen a mentőállomások teljes egészében klimatizáltak, valamint a mentőautókban is van klíma. Megjegyezte, emlékszik arra, amikor a 32 fokos melegből a majd 38-40 fokosra felmelegedett autóba kellett berakniuk a beteget, ma már viszont nincs ilyen. Hozzátette, természetesen azt nem tudják elkerülni, amikor egy közlekedési baleset miatt a 60 fokos aszfalton kell dolgozniuk, de ez a munkával jár.

Persze emellett még nagyon sok érdekes és értékes információt megosztott lapunkkal Hangai József a mintegy 300 vármegyei életmentő tevékenysége kapcsán, tehát mindenképp érdemes meghallgatni podcastünket a delmagyar.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában