Helyi életstílus

2023.08.30. 17:30

Mórahalomra látogatott a nemzetközi csapat – Fotók

Arany T. János

A világ minden részéről érkezett közel száz fő a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben kezdte a napot szerdán, majd a Kolo Szerb Kulturális Központban remek svédasztalos ebédet fogyasztottak el. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia kísérői, a versenyzők és felkészítők rokonai vendégeskedtek Mórahalmon szerdán. A világ minden részéről érkezett közel száz fő a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben kezdte a napot, majd a Kolo Szerb Kulturális Központban egy remek svédasztalos ebédet fogyasztottak el. Mint megírtuk, hazánk rendezi meg a legnagyobb presztízsű informatikai diákversenyt, a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. Az augusztus 28. és szeptember 4. között Szegeden zajló eseményre csaknem ezer fő érkezik a világ 90 országából: 360 versenyző, 180 csapatvezető és vendég. Míg a gyerekek versenyeznek, a rokonoknak, a felkészítők hozzátartozóinak programokat szerveznek. A fürdés után ellátogattak a bivalyrezervátumba, ahonnan lovaskocsin mentek tovább az Ezer Év Parkjába, majd a gasztronómiai kultúránkkal való ismerkedés jegyében pálinkakóstolón vettek részt a Bivaly Bowlingban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában