Makó

2023.08.24. 12:00

Véget ért a határon túli fiatalok makói vízitábora – Fotók

Szabó Imre

A tábor egyik fontos eleme volt a Maroson tett közös vízitúra. Fotó: Szabó Imre

Véget ért az Értünk a víz! című Erasmus+ csereprogram, amelynek indulásáról a Délmagyarország is beszámolt. A környező országokból és Bosznia-Hercegovinából érkező fiatalok olyan programon vehettek részt Makón, amelyek célja egymás szokásait, hagyományait megismerni, illetve az egészséges életmódot népszerűsíteni. Egy hét alatt a Maros-parti város és Szeged adottságait kihasználva elsősorban a természetes vizek és a fürdők által kínált sportolási és kikapcsolódási lehetőségekre, a sport, a rekreáció és az egészségtudatos életmód értékeire igyekeztek ráirányítani a 38, zömében középiskolás és egyetemista fiatal figyelmét. Mint megírtuk, a program nyitányaként a csapat vízitúrát tett a Maroson; ott voltunk, amikor tagjai a makói strand kikötőjénél partra szálltak.

A szervező a Magyar Ifjúsági Sport és Rekreációs Egyesület, együttműködő partnerei pedig civil szervezetek voltak. A program ezért a közösségi élet fontosságáról is szólt. – Ifjúsággal foglalkozó szakemberek, a közösségszervezésben dolgozó felnőttek vezettek foglalkozásokat, amelyek növelni tudták a fiatalok magabiztosságát, erősíteni kompetenciáikat és a közösséghez tartozás élményét – mondta Losonczi-Tóth József, a Magyar Ifjúsági Szövetség elnöke, a tábor vezetője. A szervezők minden országból 8 diák és 2 kísérő számára biztosítottak lehetőséget a részvételre. A táborban megfigyelőként volt jelen Szarajevóból a HUM - Magyar Polgárok Egyesülete három képviselője is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában