Szeged

2023.09.18. 11:56

Ajándékért tekerhetnek az egyetemisták

Koós Kata

JATE Klub belépőket nyerhetnek azok, akik fenntartható közlekedési eszközzel érkezek az egyetemre. Illusztráció

Forrás: Photo by Murillo de Paula on Unsplash

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából kétkerekű kihívást hirdetett a Szegedi Tudományegyetem közösségi média oldalain szeptember 22-ig. A kihívást teljesítők között JATE Klub belépőket sorsolnak ki a szervezők. A kedvet érzők teendője mindössze annyi, hogy rollerrel, kerékpárral vagy más fenntartható, alternatív közlekedési eszközzel érkeznek az egyetemre. 

Készítenek magukról és közlekedési eszközükről egy fotót az egyik egyetemi épület előtt, amelyet feltöltenek egy közösségi média oldalra. A fényképen megjelölik az SZTE-t, valamint használják a #ketkerekenazsztere hashtaget. A kampány résztvevői között az Autómentes Napon, szeptember 22-én sorsolják ki a száz darab, JATE Klubba szóló belépőt. 

A mobilitási hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az Autómentes Nap civil kezdeményezésként indult 1997-ben a francia La Rochelle városból. A következő években már szerte Franciaországban és Olaszországban is tartottak rendezvényeket szeptember 22-én. A cél az volt, hogy felhívják a polgárok figyelmét a környezettudatosságra, hogy az egyre növekvő autós forgalom helyett egyéb közlekedési módokat válasszanak. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedőket, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek inkább igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában