Szegedi hírek

2023.09.24. 19:00

Tizedik tanévét kezdte meg a CsaládEgyetem

Timár Kriszta

Interaktív mesekoncerttel indult el a Családegyetem tizedik tanéve. Fotó: Török János

A CsaládEgyetem tizedik tanévét indították el vasárnap a Katolikus Házban. A megnyitót Kondé Lajos plébános tartotta, aki úgy fogalmazott, mindenki minőségi kapcsolatra vágyik, de gyakran ezt nem könnyű megélni a családban. 

Fotó: Török János

Nem tudjuk, hogy lehet elég jól szeretni, de ez szerencsére tanulható. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének Családközpontja négy célt tűzött ki: a családok belső egységének erősítését, a családon belüli kommunikáció fejlesztését, a családok közti kapcsolat építését és a családok belső értékeinek megosztását

 – mondta.

Fotó: Török János

A Családegyetem olyan témákkal foglalkozik, melyek szorosan kapcsolódnak a hétköznapi élethez. Vannak nyitott előadások párkapcsolattal, gyerekneveléssel, családi élettel kapcsolatos témákról, kapcsolatépítő és önismereti szemináriumok, tematikus műhelyek és páros terepgyakorlatok. A résztvevők ráadásul értékes ajándékokat is nyerhetnek, ehhez mindössze félévenként 3 programon kell részt venni. Az első félévben az előadásokon szó lesz a gyermeknevelés módszereiről, az életközép kérdéseiről és a változások kezeléséről, a szemináriumokon például az erőszakmentes kommunikációról, a speciálkollégium témája pedig a beszoktatás lesz.

A vasárnapi nyitónapon a résztvevők interaktív mesekoncertet hallgathattak, majd improvizációs családi jelenetek kapcsán beszélgettek Szásziné Fehérváry Anikó családterapeutával. A rendezvény családi szentmisével zárult a szegedi Dómban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában