Helyi életstílus

2023.09.15. 10:00

Új játszóteret kaptak a domaszéki gyerekek - Fotók

Tízmillió forintos pályázati forrásból egy teljesen új játszótér épült Domaszéken. A település harmadik ilyen parkját családi nappal egybekötve adják át.

Timár Kriszta

Domaszék harmadik játszóterét péntek délután adják át hivatalosan. Fotó: Karnok Csaba

Új játszóteret adnak át pénteken Domaszéken. A Kunhalmi utcában, egy eddig üresen álló önkormányzati területen épült fel a település harmadik gyermekparkja, amelyet 10 millió forintos pályázati forrásból valósítottak meg.

A családbarát játszótér és szabadidős park már régi igénye volt a környéken lakóknak, ezért határozta el az önkormányzat annak kialakítását. Sikerült jó helyszínt is találnunk, mert ezen a környéken főleg fiatalok laknak, ráadásul ennek a beruházásnak köszönhetően most már minden településrész közelében van egy játszótér

 – mondta el Sziráki Krisztián polgármester.

A játszóeszközök kiválasztásánál igyekeztek olyanokat találni, amelyek a gyakorló szülők tapasztalatai alapján felkeltik a kicsik érdeklődését. Összesen 8 játékot telepítettek: játszóvárat, kötélmászókát, fészekhintát, tányérhintát, hintaágyat, fém forgót, mókuskereket és kétrugós egyensúlyozót.

Ezek többsége kortól függetlenül használható, így bízunk benne, a hogy a legkisebbek mellett a nagyobbak is megtalálják majd itt a közösségi élet lehetőségét

 – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, Domaszéken csaknem ezer gyermek él. Őket mindannyiukat kiszolgálja majd az új játszótér, amelyet szeretnének majd bővíteni is.

Tervezünk például ide kerti kiülőt, hogy a szülők árnyékos helyen tudjanak beszélgetni, illetve a közeljövőben ivókutat is telepítenek 

– mondta el Sziráki Krisztián.

A játszótér ünnepélyes átadását pénteken 18 órától tartják. Lesz kézműves asztal, ügyességi játékok és Csicsergő Zenebölcsi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában