Sándorfalva

2023.09.23. 18:43

Vízben futottak, sárban kúsztak a bivalyfutás résztvevői - Galéria

Timár Kriszta

Nem volt elég futni, kúszni-mászni, függeszkedni is kellett a Nádastó Szabadidőközpont területén kialakított pályán. Fotó: Török János

Különleges terepakadály-versenyt rendeztek szombaton a Nádastó Szabadidőközpontban. Az I. Sándorfalvi Bivalyfutás 5 kilométeres távján 23 akadályt állítottak fel, így nemcsak futásban, hanem erőnlétben is bivalynak kellett lennie annak, aki teljesíteni akarta a kihívást. Bár állatok elől nem kellett szaladni – sokan egyből erre asszociáltak a név hallatán –, vízben futni, homokban és sárban kúszni, zsákot cipelni, függeszkedni vagy éppen falon átmászni igen. A bányató vize egyébként a résztvevők szerint pont jó volt a versenyhez, így senkinek nem okozott gondot a nyári melegben időnként belegázolni vagy akár derékig belevetnie magát. 

 

Nem volt könnyű a pálya, amit kialakítottunk, de így is volt, aki 60 évesen teljesítette 

– mesélte Sebestyén Márton szervező. A különleges futóverseny pedig nemcsak a környékbelieket, hanem az ország minden pontján élőket vonzotta. 

Könnyebb volt, amint amire számítottam, így nagyon élvezetes volt, és a kezdők is tudták teljesíteni 

– beszélt tapasztalatairól Matuska Pál, aki feleségével csak ezért a futásért utazott ide a fővárosból. Hasonlóan lelkesen mesélt a versenyről a 11 éves Rózsahegyi Dániel. Ő 38 perc alatt teljesítette a távot, az egyetlen dolog, ami miatt aggódott, hogy vajon édesanyja vizes ruhában engedi-e majd neki, hogy beüljön a kocsiba.

A futók érmet, gyümölcsöt, ásványvizet kaptak a célba érve, a rendezvény végén pedig mindenkit megvendégeltek egy gulyáslevessel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában