Szegedi hírek

2023.10.12. 16:20

Állatbőrbe öltözött gyerekeket hajtottak Szegeden - Galéria

Suki Zoltán

Régen látott ennyi vadállatot a Kárász utca. Fotó: DM

Nem vitás, hogy a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai tartják a legmenőbb avatóünnepséget a városban, amellyel – jó értelemben – sok emberre a frászt hozzák.

A hagyomány szerint az iskola 11-es diákjai örökbe fogadnak egy 9-est. Ez eddig nagyon unalmas lenne, de ahogy ők csinálják, az kifejezetten szórakoztató. Most csütörtökön szintén a megszokott helyen, a Kárász utcán gyűltek össze. A feladat pedig a vadászat volt: a kisebbek egy állatbőrt húztak magukra, a nagyobbak pedig egy hajtást rendeztek a Kárász utca közepétől egészen a Klauzál térig. Ott pedig „elejtették” a vadat, vagyis azt a 9-es diákot, akit örökbe fogadtak. 

De ezzel messze nem volt vége a látványosságnak! Ahogy az igazi vadászatokon, a végén is bemutatták a terítéket. Ez nagyjából abból állt, hogy az állatbőrbe bújt 9-eseket lefektették a tér közepére, hogy mindenki láthassa, mennyire sikeres volt a vadászat. A diákok vaddisznó, dám és gím, továbbá szőrmés kártevők bőrébe bújtak. A show-t a vadászatokról ismert kürtösök dobták fel, már amennyire kellett. Sokat adtak a látványhoz, de maguk a diákok is megállították erre a néhány percre a járókelőket, akik először nem tudták mi történik, de aztán mindenkinél leesett a tantusz, vagyis inkább: elesett a vad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában